При обшуку в КП виявили мільйон готівки

19 червень 2020 о 17:19 - 4741

Avataradmin


При обшуку в КП виявили мільйон готівки

Прокуратурою Дніпропетровської області спільно зі співробітниками Управління СБУ в області проведено ряд обшуків в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом зловживання службовим становищем посадовцями комунального підприємства міськради під час проведення державних закупівель, що спричинило державі тяжкі наслідки (ч.2 ст. 364 КК України).

Про це повідомила пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

За даними слідства, комунальним підприємством Дніпровської міської ради проведено тендерні закупівлі щодо надання рекламних та маркетингових послуг (висвітлення діяльності міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів через засоби масової інформації) на суму понад 130 млн грн.

Переможцями тендерів стали посередники – вісім фізичних осіб-підприємців (що мають ознаки фіктивності), з якими і укладено договори на надання вказаних послуг.

При цьому комунальне підприємство має штат працівників, які фактично і виконують ці роботи.

19 червня 2020 року правоохоронцями проведено ряд обшуків в офісних приміщеннях комунального підприємства міськради, офісах фігурантів справи, за місцем їх мешкання та в автомобілях останніх. Вилучено грошові кошти, носії інформації та документацію, яка має значення для слідства.

«Обшук також проведено в офісному приміщенні одного з місцевих засобів масової інформації, під час якого вилучено документацію, що стосується вищезазначених договорів, укладених з усіма переможцями тендерів, ключі електронного цифрового підпису фізичних осіб-підприємців та їх печатки.

Досудове розслідування триває. Встановлюються причетні до злочину особи», – йдеться в повідомленні облпрокуратури.

Як повідомили ЗМІ, обшуки проводять у  КП «Організаційно-аналітична служба» Дніпровської міської ради та в редакції сайту Dnepr.info.

Як виявило слідство, гроші міського бюджету перераховувалися приватним особам, натомість роботу виконували працівники самого КП.

На офіційному сайті Дніпровської міскради повідомляється, що штат КП «Організаційно-аналітична служба» (ОАС) складає на 01.05.2020р. 86 (вісімдесят шість) осіб. Наприклад, операторів телекомунікаційних послуг – 48, фахівців із зв’язків з громадськістю та пресою – 12, аналітиків консолідованої інформації – 8, аналітиків комунікацій – 2.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: