Іноземні інвестори демонструють довіру до української банківської системи

29 квітня 2015 о 14:30 - 1983

Avataradmin


“Ми віримо, що з другого півріччя 2015 року розпочнеться відновлення та поступове зростання української економіки. Через ефект девальвації та початок імпортозаміщення наразі уже спостерігається певне пожвавлення виробництва у деяких галузях”, – зауважила Валерія Гонтарева під час традиційної наради в Національному банку України, що відбулася вчора.

 Вона наголосила, що на сучасному етапі можна констатувати значну увагу іноземних інвесторів до української економіки. На її переконання, не лише міжнародні фінансові організації, а і приватні інвестори поділяють таку точку зору і охоче розглядають можливості залучення інвестицій до банківського сектору України. Зокрема Міжнародна фінансова корпорація та Європейський банк реконструкції та розвитку ведуть перемовини щодо участі в капіталі державного АБ “Укргазбанк”.

 Інвестори державного АТ “Укрексімбанк” також продемонстрували довіру до української банківської системи та вирішили продовжити термін обігу облігацій зі строком погашення у квітні 2015 року на три місяці – до 27 липня 2015 року, з метою подальшого затвердження та оформлення довгострокового рішення в рамках загального процесу управління зовнішнім боргом державного сектору відповідно до домовленостей України з МВФ. “Проводилися складні, проте результативні перемовини з власниками єврооблігацій АТ “Укрексімбанк”. Я вважаю це нашою спільною перемогою і дуже позитивною новиною для всієї фінансової системи країни”, – наголосила Валерія Гонтарева.

 Усі присутні на нараді погодилися, що стабільна ситуація на форексному ринку дає підстави для оптимістичного прогнозу його розвитку в подальшому. Голова Національного банку України зауважила, що останнім часом навіть операції НАК “Нафтогаз України” з купівлі близько 186 млн. доларів США на відкритому ринку не викликали суттєвих курсових коливань. За її словами, Національному банку України також вдалося поповнити свої чисті золотовалютні резерви на 70 млн. доларів США за останні два тижні. “Регулятор, згладжуючи коливання ринку, водночас має нарощувати свої чисті золотовалютні резерви для того, щоб відновити економічну стійкість країни”, – акцентувала вона.

 

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: