Сергій Рибалка: Хибна політика Національного банку поглибила економічну кризу і девальвацію гривні

17 жовтня 2016 о 17:38 - 1498

Avataradmin


Сергій Рибалка: Хибна політика Національного банку поглибила економічну кризу і девальвацію гривні

 

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка на сьогоднішньому засіданні Погоджувальної ради запропонував спікеру винести на розгляд парламенту ініціативу представників фракції Радикальної партії Олега Ляшка, а саме проект Постанови про розслідування діяльності посадових осіб НБУ у зв’язку з невиконанням ними своїх посадових обов’язків щодо забезпечення стабільності грошової одиниці України.

«Нарешті сьогодні на засіданні Погоджувальної ради представники окремих фракцій згадали про протиправні дії Голови НБУ, які призвели до руйнування банківської системи на 45% і надзвичайного знецінення національної валюти. Українська економіка ще довго не зможе оговтатися від таких дій нинішньої влади. Я нагадав, що ще 2 березня 2015 року ми з колегами по фракції Радикальної партії зареєстрували проект Постанови про розслідування діяльності посадових осіб Національного банку України у зв’язку з невиконанням ними своїх посадових обов’язків щодо забезпечення стабільності грошової одиниці України. Запропонував Голові Верховної Ради України поставити нарешті це питання до порядку денного пленарного засідання та розглянути його», – наголосив Сергій Рибалка.

Він також розповів, що минулого місяця в профільному комітеті відбулося слухання відносно ситуації з вкладами банку Михайлівський у зв’язку з його ліквідацією, на які не з’явився жоден з керівництва НБУ. «Нагадав всім присутнім колегам про те, що місяць тому ми провели в фінансовому комітеті слухання щодо ситуації з банком Михайлівський. Ми запросили представників всіх органів, які мають відношення до цього питання: Прокуратури, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та НБУ. Всі прийшли окрім представника керівництва НБУ, що свідчить про небажання Національного банку вирішувати цю проблему, – зауважив Сергій Рибалка.

Окрім цього він повідомив, що кожен рік фінансовий комітет заслуховує звіт Голови Національного банку про грошово-кредитну політику, але цього року вона не змогла прийти на засідання. «Очевидно Національний банк так сильно «зацікавлений» у вирішенні кричущих проблем в державі стосовно фінансово-банківського сектору», – додав голова фінансового комітету.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: