Сергій Рибалка: «Ми зобов’язані дати банкам усі можливості для виходу з кризи»

07 лютого 2017 о 20:37 - 1747

Avataradmin


Сергій Рибалка: «Ми зобов’язані дати банкам усі можливості для виходу з кризи»

Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності на своєму засіданні ухвалив рішення рекомендувати парламенту прийняти за основу проект Закону про спрощення процедур капіталізації та реорганізації банків (№6010). Законопроект направлений на створення дієвої системи захисту прав споживачів фінансових послуг.

«Захист українських банків від знищення є, насамперед, питанням збереження грошей наших громадян та підприємств. Нам важливо зберегти здорові банківські установи, які будуть продовжувати кредитувати малий і середній бізнес, інвестуючи у розвиток економіки. Ми зобов’язані дати банкам усі можливості для виходу з кризи. Потрібно максимально спростити процедури внесення додаткового капіталу з боку власників, процедури реорганізації чи об’єднання банків», – зауважив голова фінансового комітету Сергій Рибалка.

Ухвалення цього законопроекту дозволить плавно перегрупувати банківський сектор, не допускаючи чергової «банкопадної» паніки, без збільшення навантаження на Фонд гарантування і державний бюджет.

Представники Комітету також прийняли рішення рекомендувати парламенту прийняти за основу законопроект щодо лібералізації валютних операцій для сприяння інвестиціям та експорту (№4866), ініційований фракцією Радикальної партії.

«Ми з колегами по фракції Радикальної партії розробили законопроект, спрямований на зменшення тіньового відтоку капіталів з України та зменшення корупційних ризиків. Пропонується на законодавчому рівні визначити межу обов’язкового продажу валюти підприємствами та врегулювати отримання індивідуальних ліцензій на інвестиції. Виважені кроки щодо валютної лібералізації повинні полегшити життя вітчизняних підприємців і підтримуються широким колом експертів», – підкреслив Сергій Рибалка.

Окрім цього Комітет рекомендував парламенту прийняти в другому читанні та в цілому законопроект щодо удосконалення захисту прав споживачів фінансових послуг (№2456-д), а також прийняти за основу законопроект щодо вдосконалення порядку емісії цінних паперів та розширення можливостей для залучення капіталу (№5592).

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: