«Батьківщина» розпочинає підготовку до Всеукраїнського референдуму щодо заборони на продаж землі

11 квітня 2017 о 09:57 - 2024

Avataradmin


«Батьківщина» розпочинає підготовку до Всеукраїнського референдуму щодо заборони на продаж землі

ВО «Батьківщина» разом разом з Асоціацією фермерів та приватних землевласників України, разом з усім українським суспільством розпочинає процедуру підготовки до проведення Всеукраїнського референдуму щодо заборони на продаж сільськогосподарської землі.

Про це повідомила Голова партії Юлія Тимошенко під час прес-конференції, яка відбулася в Києві 7 квітня.

За її словами, наразі реалізується стратегія відбирання в народу України останнього ресурсу – сільськогосподарської землі.

«Це нищівна стратегія і наша держава дуже сильно потерпає економічно та фінансово. Доки земля в руках українців, ми маємо прекрасний ресурс, щоб ставати на ноги і підніматися», – переконана народний депутат.

Юлія Тимошенко повідомила, що президент, прем’єр-міністр, міністр фінансів і голова НБУ підписали лист намірів про те, що цього року сільськогосподарська земля піде з молотка.

Окрім того, зазначила лідер «Батьківщини», не без участі президента до Конституційного суду направлено подання про скасування мораторію на продаж землі.

«Це подання підписали депутати БПП, «Народного фронту», частина «Самопомочі» і депутат від Радикальної партії. І голова держави тисне, щоб це подання про скасування мораторію було розглянуто», – сказала народний депутат.

Як наголосила Юлія Тимошенко, «Батьківщина» в жодному разі не підтримає продаж землі з молотка: «Такої традиції в найрозвинутіших аграрних країнах немає. Україна має майже 42 млн га землі, це 72% української території. Ми живемо на золоті! Саме тому наша мета – збільшити кількість фермерських господарств в 36,2 рази, щоб дійти до середньоєвропейського показника».

 

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: