ОЛЕГ ЛЯШКО: 325 метрів під землею. Сьогодні я пройшов дорогою, якою кожен день ходять шахтарі

04 травня 2017 о 18:07 - 1894

Avataradmin


ОЛЕГ ЛЯШКО: 325 метрів під землею. Сьогодні я пройшов дорогою, якою кожен день ходять шахтарі

Лідер Радикальної партії відвідав одну з шахт підприємства «Павлоградвугілля».«Я пройшов дорогою, якою щодня ходять тисячі шахтарів, якою ходили мій дідусь та дядько, які теж працювали шахтарями на Луганщині, іншої роботи на моїй малій батьківщині не було. Пам’ятаю, питав у дідуся, коли він приходив з роботи, чому він фарбує вії у чорний колір, а то вони були чорні від пилу», – поділився спогадами політик.

Постоявши навколішках у лаві і подихавши пилом, Олег Ляшко на власному досвіді відчув, наскільки важкою є шахтарська праця. Політик прямо з підземелля звернувся до чиновників та закликав їх шанувати шахтарський труд. «На колінах у воді по 6 годин вистояти може лише фізично і морально витривала людина, яка любить свою країну, яку не лякають труднощі. І ті чиновники, які нехтують їхньою працею, забирають в них пільги та відмовляються купувати їхню продукцію – нехай спустяться сюди та простоять хоча б годину», – зазначив лідер РПЛ.

Загалом, в об’єднанні «Павлоградвугілля» зараз працюють 25000 людей. Сумарно,  на 10 шахтах підприємства, за рік видобувають 18,4 млн. т вугілля. Утім зі збутом продукції є проблеми. «На шахті «Благодатній», яку ми відвідали, видобувають 1,6 млн. т вугілля. Але міністри хочуть купувати вугілля в США, ПАР, Австралії і навіть в Росії – тільки не в українців!», – обурювався політик.

Лідер радикалів переконаний, Україна буде сильною тільки тоді, коли розвиватиме власну гірничо-металургійну, авіакосмічну і машинобудівну галузі, в яких нам немає рівних у світі. Він закликав чиновників  купувати тільки українське вугілля, робити все для підвищення престижності шахтарської праці, відновити всі пільги та зробити так, щоб шахтарі відчували: їхня праця потрібна державі. «Каторжна праця шахтарів має гідно оплачуватися та шануватися державою. А купувати імпортне вугілля замість українського – це злочин перед Україною!», – підсумував Олег Ляшко.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: