Сергій Рибалка: Фінансовий комітет парламенту підготував новий законопроект про діяльність форекс – дилерів в Україні

16 травня 2017 о 19:16 - 1682

Avataradmin


Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності прийняв рішення про підготовку нового законопроекту про діяльність ринку Форекс в Україні на базі двох існуючих.

«Цей значний сегмент українського фінансового рику досі законодавчо не регулюється і працює, по суті, як підпільне казино. Нашим головним завданням є створення таких правил, щоб діяльність учасників цього ринку оподатковувалася, а права клієнтів були надійно захищені», – заявив голова фінансового комітету парламенту Сергій Рибалка.

За його словами, в профільному комітеті були опрацьовані спеціально створеною робочою групою два проекти щодо діяльності форекс-дилерів (№3672 та №3672-1). Обидва ці законопроекти мають схожі завдання, містять багато корисних положень для регламентації діяльності цього ринку. Сергій Рибалка повідомив, що робоча група ретельно проаналізувала досвід регулювання ринку Форекс у Європі та країнах СНД.

«Експерти дійшли до висновку, що додатково необхідно визначити економічну сутність діяльності форекс-компаній та врахувати інші важливі зауваження та пропозиції. Необхідно чітко відокремити діяльність українських форекс-компаній від діяльності реального валютного ринку, банківської діяльності та ринку фінансових інструментів. Разом із тим, доцільним є віднесення форекс-компаній до категорії фінансових установ, регулятором яких пропонується визначити Нацкомфіпослуг», – зазначив Сергій Рибалка.

На базі двох альтернативних проектів робоча група напрацювала попередній текст майбутнього законопроекту. «Ми з колегами прийняли рішення узагальнити внесені пропозиції та винести узгоджений текст на розгляд комітету на наступне засідання 22 травня», – додав голова фінансового комітету.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: