Сергій Рибалка та РПЛ вимагатимуть виділення 500 тис. грн. на лікарню в Широкому

07 серпня 2017 о 19:09 - 2973

Avataradmin


Сергій Рибалка та РПЛ вимагатимуть виділення 500 тис. грн. на лікарню в Широкому

Обласна партійна організація Радикальної партії Олега Ляшка та народний депутат Сергій Рибалка ініціюватимуть виділення Центральній районній лікарні в смт Широке Дніпропетровської області 500 тис. грн. для проведення заходів з енергозбереження. Про це Сергій Рибалка написав на своїй сторінці в Facebook за підсумками робочої поїздки по регіону.

«На наступний бюджетний рік ми вимагатимемо закласти не менше 500 000 гривень для реалізації програми енергозбереження в цьому закладі», – відзначив депутат.

Він також написав про проблеми, які турбують лікарів і про які вони розповіли йому під час робочої зустрічі. «Зустрівся з колективом Широківської центральної районної лікарні, яка обслуговує 28000 жителів району. Обговорювали дві важливі теми – майбутню реформу охорони здоров’я і проблеми енергозбереження в комунальних медичних установах. Щодо так званої реформи позиція нашої Радикальної партії однозначна – не можна позбавляти людей можливості отримувати належне медичне обслуговування. Те, що пропонує міністерство сьогодні – реальна катастрофа саме для таких, невеликих, віддалених від обласного центру лікувальних закладів, а також для їх пацієнтів », – підкреслив політик.

За його словами, перше, що турбує лікарів – скорочення робочих місць, яке передбачає медична реформа. «Висококваліфіковані кадри не можна позбавляти роботи», – зазначив Сергій Рибалка.

«Друге – рівень оплати праці, який сьогодні залишається одним з найнижчих в економіці. Радикальна партія всіляко домагатиметься підвищення не тільки мінімальної зарплати, а й гідного рівня заробітних плат для лікарів. Третє – це обладнання радянських часів. Жоден варіант «реформування» не передбачає фінансування сучасного обладнання. А саме на це держава повинна була б виділити кошти, залучити інвесторів », – вважає народний депутат.

Важливе питання, яке підняли лікарі в Широкому – це тепло і гаряча вода в лікарні, щоб пацієнти могли отримувати якісні медичні послуги. «Не зважаючи на підвищення тарифів (яке також стосується і бюджетних установ), якість комунальних послуг аж ніяк не зростає. Тому Радикальна партія наполягатиме на системному вирішенні проблеми енергозбереження для бюджетних установ, а також всіляко стримуватимемо тарифний геноцид », – заявив Сергій Рибалка.

В ході робочої поїздки політик зробив невеличкий подарунок – від свого імені і від імені обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка подарував Широківської районної лікарні котел для нагрівання води.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: