ПСИХІЧНИЙ РОЗЛАД ЧИ ВСЕ Ж КОМПЛЕКС МЕНШОВАРТОСТІ?

15 вересня 2017 о 19:21 - 4760

Avataradmin


ПСИХІЧНИЙ РОЗЛАД ЧИ ВСЕ Ж КОМПЛЕКС МЕНШОВАРТОСТІ?

 

 
    Щоб визначитись з цим симптомом спочатку заглянув до Вікіпедії і знайшов цікаве визначення психічної хвороби:

“Проявляються психічні захворювання різноманітним чином:
Порушення настрою
Порушення настрою веде до розвитку депресії або навпаки підвищеної екзальтації. Крім пригніченості і раптового підвищення настрою, у сфері почуттів у психічнохворих спостерігаються ще формальні зміни: надмірна дратівливість, при чому спостерігається невмотивована мінливість настрою і незначні приводи викликають сильні афекти, або навпаки — різке зниження збудливості почуття, коли хворий відноситься байдуже до найдорожчих для нього інтересів. Подібного роду відхилення від норми можуть свідчити про розвиток певних форм божевілля.
Порушеннями мислення
Порушення мислення виявляється найчастіше у нав’язливих станах і маренні. Хід мислення в меланхолійному стані сповільнюється, в маніакальному прискорюється. При значному прискоренні в ході ідей дуже легко наступає незв’язність мислення, що виявляється також незв’язністю мовлення.
Поєднання безглуздих ідей називається маренням. Воно виникає мимоволі хворого при збереженні розумових здібностей, без помітних змін самопочуття. Зміст марення психічнохворих нескінченно різноманітний, і в значній мірі визначається освітою суб’єкта та ідеями епохи, однак якщо залишити осторонь конкретний зміст марення, то він може бути зведений до переслідування, манії величі, марення самозвинувачення, марення іпохондричні, еротичні, релігійні тощо. Іноді марення становить головний і майже єдиний симптом.”
   А для комплексу меншовартості там наступне визначення:
Компле́кс меншова́ртостітакож почуття́ меншова́ртості — прояв непристосованої структури особистості, що страждає від відчуття переваги оточуючих над нею. Комплекс виникає внаслідок помилок чи невдач і суттєво впливає на поведінку людини.
Першим дослідив і докладно описав комплекс меншовартості німецький психоаналітик Альфред Адлер. За Адлером самоствердження людини починається з раннього дитинства і проходить також через вплив і фази підкорення та меншовартості, що сприяють компенсаторній тенденції надвартості та переваги.
Відчуття меншовартості є у кожної людини. Це не є психічним розладом, але, навпаки, стимулює нормальне прагнення і здоровий розвиток людини. Паталогічним це почуття стає тільки тоді, коли у людині перемагає відчуття неадекватності, і це починає гальмувати її корисну активність, робить її депресивною і нездатною до розвитку. У такій ситуації комплекс меншовартості може стати одним з методом уникнути вирішення своїх труднощів. Людина з комплексом меншовартості прикидається кращою, ніж є насправді, і цей фальшивий успіх компенсує відчуття меншовартості, яке є по суті нестерпним відчуттям. У нормальної людини немає ані тіні комплексу меншовартості. Звісно, така людина прагне переважати інших у тому сенсі, що всім нам притаманні амбіції і бажання досягти успіху, допоки це прагнення не призводить до хибних оцінок, які складають основу душевних розладів.
А. Адлер «Комплекс меншовартості і комплекс переваги»
Ознаками синдрому є прагнення «маленької людини» максимально скористатися владою (або її видимістю), яка силою обставин опинилася в її руках, і таким чином самоствердитися. Може проявляти себе у створенні штучних бюрократичних перешкод, спробах принизити людину, чіплянні до дрібниць і наданні непритаманної ваги таким дрібницям.”
 
   Начитавшись розумних думок. викладених в Уікіпедії, вирішив трохи проаналізувати поведінку наших політикіі – айбільш показових і одіозних. звісно.
    Про те. що витворяє пан Ляшко годі і казати. Сама його поведінка каже про його комплекс неповноцінності. Найбільш показвим є його поставлений незвичним чином голос.
    

  Оце його махання вилами це один з головних свідчень його комплексу меншовартості. 

   Наступним клоуном подібним до Ляшка останній час з таким самим комплексом меншовартості постає нардеп Барна…
    Слава прийшла коли він Яценюка потримав між ніг, виносячи від трибуни…

  
        А щоб не забували то він періодично появляється з великими синяками під очима…

       Але конкуренцію їм складають ще дві потужні особистості. щоб не сказати поганим словом. Путін та Тимошенко ось в цьому епізоді.
    

   Ну і наостанок наш доморощений з Дніпра,що так і не наважився назвати проголосовану на переіменування вулицю Леніна на Бандеру, пан Філатов Б.А.
     Всіх вразив один шедевр останніх його підписаних наказів по вдношеннюдо Саакашвілі.
    

 
                         Фото взяте з сайту Дніпровської міської ради. 
 
    Тут претензія одразу на обидва визначення цього допису, наведені вище…
Людина поза конкуренцію, що не кажи. Вконяюсь і знімаю шляпу, як казали в давнину…

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: