Черговий напад на адвоката в м. Апостолове

01 листопада 2017 о 15:34 - 7173

Avataradmin


Черговий напад на адвоката в м. Апостолове

18 жовтня 2017 року в мій адвокатський офіс  зненацька увірвався кремезний чоловік, який представився начальником 7 управління зовнішньої розвідки Криворізького міського управління поліції у Дніпропетровській області.

З метою змусити мене, як адвоката, відмовитись від представництва інтересів конкретної особи «ХХХ», він намагався забрати та знищити усі документи по цій справі.

При цьому нападник, зважайте – чоловік, який володіє прийомами боротьби і є набагато кремезнішим за мене, відштовхнув мене від сейфу, та підскочив до нього, намагаючись з’ясувати,  де я зберігаю справи та гроші, при цьому він увімкнув телефон та  проводив відео зйомку, моменту  мого намагання викликати працівників поліції .

Лише після того, як  нападник чітко виклав перелік та зміст моїх телефонних розмов за останніх два дні, я  зрозуміла, що мій телефон прослуховується. А коли він хотів фомкою відкрити дверцята сейфу, у якому зберігалися усі документи по справах, які я веду, як адвокат, я зрозуміла, що переді мною дійсно міг бути працівник розвідки, який міг неодноразово несакціоновано проникати до мого офісу.

Жодної ухвали про прослуховування мого телефону, або проникнення до службового кабінету слідчі судді не виносили, і цей факт підтверджується тим, що в Єдиному Реєстрі Судових справ жодної ухвали відносно адвоката Глущенко – немає.

Враховуючи той факт, що раніше з мого кабінету нічого не зникало, я зробила висновок, що даний напад здійснений з метою залякування та з метою заволодіння матеріальними цінностями, або знищенням конкретної справи.

Я  вважаю, що всі проблеми виникають через неправильні дії громадян які просто не знають про права адвокатів. Вони ототожнюють мене, як адвоката, із особою, яку я захищаю, і таке ототожнення призводить до упередженого ставлення до мене. На жаль, це відбувається повсякчасно через невігластво та відсутність належної освіти.

Я  вважаю, що в діях особи, яка назвалась керівником розвідки, крім перешкоджання моїй професійній діяльності адвоката, є ще склад злочину передбачений статтями – 162, 364, 397, 398 КК України.

Крім того, відповідно до статі 162 КК України «Порушення недоторканності житла» працівник розвідки, який зробив протиправні дії в офісі адвоката і відкрито проник в приміщення,  повинен нести відповідальність:

Незаконне проникнення до житла чи до іншого володіння особи, незаконне проведення в них огляду чи обшуку, а так само незаконне виселення чи інші дії, що порушують недоторканність житла громадян вчинені службовою особою або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування, – караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Відповідно до статті 364 КК України «Зловживання владою або службовим становищем» несе відповідальність:

1. Зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, –

карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до статті 397 КК України «Втручання в діяльність захисника чи представника особи» несе відповідальність:

1. Вчинення в будь-якій формі перешкод до здійснення правомірної діяльності захисника чи представника особи по наданню правової допомоги або порушення встановлених законом гарантій їх діяльності та професійної таємниці –

карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Відповідно до статті 398 КК України «Погроза або насильство щодо захисника чи представника особи» несе відповідальність:

1.Погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо захисника чи представника особи, а також щодо їх близьких родичів у зв’язку з діяльністю, пов’язаною з наданням правової допомоги, –

карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

2. Умисне заподіяння захиснику чи представнику особи або їх близьким родичам легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з діяльністю, пов’язаною з наданням правової допомоги, –

карається обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

3. Умисне заподіяння тим самим особам у зв’язку з діяльністю, пов’язаною з наданням правової допомоги, тяжкого тілесного ушкодження –

карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років.

Мною подана заява по фактам злочинних дій до Апостолівського відділку Нікопольського відділення поліції у Дніпропетровській області, тобто за місцем скоєння злочину.

Після цього я дізналась, що прізвище мого нападника, який назвався керівником 7 відділу зовнішньої розвідки Криворізького відділу поліції – Худик Віктор Іванович.

Який буде результат діяльності правоохоронних органів – згідно чинного законодавства України – покаже час.

Далі буде…

З повагою, адвокат Глущенко Д.Л.

20.10.2017 року

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: