Дніпровських театралів запрошує «Вахтер» на драматичний анекдот (ВІДЕО)

13 листопада 2017 о 11:18 - 2452

Avataradmin


Дніпровських театралів запрошує «Вахтер» на драматичний анекдот (ВІДЕО)

Гарольд Пінтер – англійський драматург, поет, режисер, актор, громадський діяч, лауреат Нобелівської премії з літератури 2005 року. Один з найвпливовіших британських драматургів свого часу.

В домі живуть два брати: Астон – добрий, психічно не цілком повноцінний хлопець і Мік – дрібний шахрай і пройдисвіт. Їх мати померла і будинок залишився їм. Але що з ним робити? Продати чи зробити капітальний ремонт і жити в ньому? Одного дня Астон приводить у дім бродягу Девіса, якому пропонують жити з ними й заодно працювати вахтером. Він погоджується, але намагаючись зрозуміти, хто з братів хазяїн дому, потрапляє у пастку із власних амбіцій. Девіс намагається обрати собі хазяїна. Він не може встояти проти спокуси налаштувати братів один проти одного. Девіс марнославний, нервовий, упереджений проти всіх і всього. Окрім того, він не здатний звикнути до мінімальної самодисципліни, щоб існувати у суспільстві. Йому потрібен хазяїн. Вигнання Девіса із кімнати приймає майже космічні масштаби вигнання Адама з раю… Чи пробачать його брати? Чи дадуть шанс залишитися у домі?

Сам автор п’єси не бачить протиріччя між прагненням до реалізму і елементарною абсурдністю ситуацій і зазначає: «Все смішно. Смішною є надзвичайна серйозність, навіть трагедія смішна. І я намагаюся, щоб у моїх п’єсах пізнавалася дійсність в абсурдності наших вчинків, поведінці, розмовах».

Режисер-постановник збагачує виставу образами, яких немає у п’єсі.

Дійові особи та виконавці:

Девіс  – Василь ПЕТРУШКО

Астон – Влад ОЛІЙНИК

Мік – Ярослав БЕЗКОРОВАЙНИЙ

Подруга Міка – Тетяна  ЛОЗА

Друг Девіса – Дмитро ПРИЩЕПО

Жінка у червоному – Світлана ЗАКЛАДНА

Привид матері – Світлана БАРДАДИМ

Будда – Олексій КОВАЛЕНКО

Янгол-охоронець – Світлана СУШКО

Диригент – Юрій БЄДНІК

Прем’єра вистави відбудеться 24-то (18:30), 26-го (17:00) листопада та 1 грудня (17:00).

Квитки можно придбати в касі театру та онлайн-касі.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: