Депутати Дніпра підганяють урядовців щодо питання газових лічильників

23 січня 2019 о 15:02 - 1137

Avataradmin


За повідомленням прес-служби Дніпровської міської ради, 23 січня, під час 40-ї сесії міськради Дніпра, депутати підтримали звернення до Кабінету Міністрів України з проханням пришвидшити розробку механізму компенсації коштів за газові лічильники.

Рішення ухвалили на вимогу містян. Так, протягом останнього року до мерії Дніпра надходила велика кількість звернень від дніпровців із проханням вплинути на газові компанії, які мають відшкодувати їм вартість встановлення приладів обліку газу. Однак усі ці компанії є приватними, натомість механізм нарахування компенсацій перебуває у віданні Кабінету Міністрів.

 Як відомо, рік тому Верховна Рада України ухвалила закон, що зобов’язує газові компанії до 2022 року забезпечити всіх споживачів персональними лічильниками блакитного палива. Зі свого боку Кабінет Міністрів мав розробити необхідні підзаконні акти з механізмом виплати компенсацій у випадку, якщо люди самостійно встановлюватимуть прилади обліку. Однак процедура затягнулася.

«Це питання є вкрай важливим для територіальної громади міста Дніпра, про що свідчать численні звернення громадян і до виконавчих органів, і до депутатів міської ради. Враховуючи вищевикладене та зважаючи на вимоги суспільства стосовно вирішення питання щодо компенсації витрат на придбання та встановлення індивідуальних приладів обліку газу для споживачів природного газу – фізичних осіб (населення), звертаємося з проханням якнайшвидше видати вищезазначену постанову», – йдеться у зверненні дніпровських депутатів до уряду.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: