Унікальний Ситуаційний центр Дніпра у січневому номері «Вісника» Асоціації міст України

11 лютого 2019 о 18:30 - 2011

Avataradmin


Як живуть та розвиваються українські громади, успіхи місцевого самоврядування, актуальні теми, події, коментарі експертів  та закордонний досвід врядування. Про все це можна дізнатися на сторінках всеукраїнського видання «Вісник» Асоціації міст України.

Серед 11 кращих практик місцевого самоврядування в 159 номері «Вісника» і проект «Ситуаційний центр Дніпра». Його презентували наприкінці грудня 2018 р. Центр дозволяє оперативно реагувати на екстрені ситуації та контролювати якість роботи комунальних служб.

Інтерактивна система об’єднує датчики на мережах водоканалу, розподільчих щитках, тягових підстанціях, ліфтах, а також GPS-системи на громадському транспорті, комунальній техніці, машинах швидкої допомоги. Загалом на монітори центру надходить відео з близько 700 керованих панорамних та статичних камер відеоспостереження, які розташовані по всьому місту. Оператори слідкують за ситуацією, обробляють отриману інформацію з камер та передають до поліції, рятувальників та комунальних служб міста.

Електронна система Ситуаційного центру у Дніпрі здатна до самостійного навчання. Інформацію обробляють спеціальні оператори, котрі стежать за ситуацією. За потреби можна проводити відеоконференції та виводити картинку подій у місті на великі екрани, що облаштовані у комплексі.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: