«Не з червня, а з липня»: суд частково задовольнив позов проти газети «Покровський край» – перейшли до апеляції

19 лютого 2019 о 15:17 - 16079

Avataradmin


18 лютого Центральний апеляційний господарський суд у м. Дніпро почав розгляд спору між ДП «Покровкатеплоенерго» та районною газетою «Покровський край». Через неявку третьої сторони – ДП «Васильківкатеплоенерго», в судовому засіданні оголосили перерву до 13:00 13 березня.

Дочірнє підприємство «Покровкатеплоенерго» подало до суду на районну газету «Покровський край» з вимогою спростувати інформацію, наведену в публікації «Район утратив іще одне підприємство». В статті за авторством колишніх співробітників ДП «Покровкатеплоенерго» йдеться про ситуацію довкола підприємства. Зокрема, й про те, що обласна влада передала його у підпорядкування дочірнього підприємства «Васильківкатеплоенерго». Злиття підприємств відбулося за рішенням Дніпропетровської обласної ради.

Підприємство, яке на теперішній час перебуває в стані припинення, ще й вимагає відшкодування моральної шкоди у розмірі 10 тис. грн. та 75,5 тис матеріальних збитків.

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Валентина Петрова частково задовольнила вимоги «Покровкатеплоенерго», зобов’язавши газету опублікувати спростування єдиної інформації – про те, що підприємство перебуває в стані припинення з червня 2018 року. Хоча, воно перебуває у стані припинення з початку липня. І ніяких компенсацій.

Не погодившись з рішенням обидві сторони подали апеляційні скарги.

Деталі дивіться в сюжеті.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: