Колектив Аульської хлоропереливної станції звертається до влади з проханням втрутитися в ситуацію з приватизацією АХПС

05 березня 2019 о 14:49 - 2287

Avataradmin


Колектив Аульської хлоропереливної станції звертається до влади з проханням втрутитися в ситуацію з приватизацією АХПС

Від Президента, керівників СБУ, РНБО та АМК до депутатів Дніпропетровської обласної та Криничанської районної рад звертається трудовий колектив ТОВ «Аульська хлоропереливна станція». Люди занепокоєні рішенням обласних депутатів щодо включення їхнього підприємства до переліку об’єктів, які підлягають приватизації, повідомляє прес-служба підприємства.

З такою  інціативою за день до сесії під час засідання постійної комісії з питань ЖКГ виступив депутат Павло Кравченко, до якого звернулися представники АТ «ДніпроАзот». Не дивлячись на те, що це питання виносилося без будь-якого попереднього обговорення й експертизи, більшість депутатів обласної ради проголосували «за». До своїх колег, які зауважували, що таким чином облрада формує монополію й втрачає контроль над виробництвом хлору для очищення води, вони не дослухалися.

Не зупинило обласних депутатів і те, що вони порушили низку Законів України, обурюються у своєму зверненні до всіх можливих інстанцій працівники ТОВ «АХПС»: «Рішення було прийняте зі значними порушеннями Закону України «Про місцеве самоврядуання в Україні», Закону України «Про приватизацію державного та комунального майна», Закону «Про доступ до публічної інформації», ст. 4, 15, 16 Регламенту Дніпропетровської облради VII скликання, затвердженого рішенням обласної ради №9-2/VII від 19.02.2016 р.».

Більшість депутатів двічі проголосувала за виставлення підприємтсва на аукціон і подальшу приватизацію станції. Наразі майновий комплекс «АХПС» знаходиться у комунальній власності громади області й успішно здається в оренду трудовому колективу. Угода про оренду укладена на довгі роки вперед, але це не зупинило депутатів під час голосування.

«АХПС було безпідставно включено до об’єктів, які підлягають приватизації. Це питання не було оприлюднено як проект рішення. Хочу зазначити, що про дану ініціативу одного з депутатів не було повідомлено трудовий колектив, який наразі орендує станцію і належно сплачує кошти в бюджет області. Тобто такі дії, коли за чиїмось зверненням треба все кидати і терміново ініціювати приватизацію, є нелогічними і незаконним», – зазначає юристка «АХПС» Ольга Вороновська.

Колектив «АХПС» у своєму листі також нагадує, як у липні 2018 року АТ «ДніпроАзот» припинило виробництво рідкого хлору, залишивши без необхідного реагенту всі водопровідно-каналізаційні господарства України, створивши реальну загрозу залишити без питної води майже 20 мільйонів громадян.

Тоді тільки завдяки злагодженій і напруженій роботі всього колективу ТОВ «АХПС» та підтримці Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Асоціації «УКРВОДОКАНАЛЕКОЛОГІЯ» вдалося забезпечити поставки в Україну рідкого хлору імпортного виробництва, і тим самим не допустити зупинки жодного водоканалу країни.

Позицію трудового колективу ТОВ «АХПС» поділяють і галузеві експерти. Так, віце-президент асоціації «УКРВОДОКАНАЛЕКОЛОГІЯ» Ольга Бабій вважає, що питання приватизації «АХПС» – це питання серйозної загрози національній безпеці України!

«Якщо «ДніпроАзот» отримає у власність Аульську хлоропереливну станцію, він зосередить у свої руках 100%-кову монополію та повний контроль за обігом рідкого хлору в Україні, який використовують водоканали для забезпечення громадян питною водою», – зазначила Ольга Бабій. – Минулого року українці стали свідками того, як через політичні маніпуляції «ДніпроАзот» збільшив свої ціни на продукцію майже в три рази для галузі водопостачання України. Таким чином, якщо підприємство «ДніпроАзот» приватизує даний об’єкт, він зможе самостійно формувати ціну на виробництво хлору, його транспортування та перелив».

Колектив ТОВ «Аульська хлоропереливна станція»вважає, що прийнявши рішення про приватизацію «Аульської хлоропереливної станції» з метою продажу його підприємству АТ «ДніпроАзот» депутати Дніпропетровської обласної ради створили ризики припинення існування ТОВ«АХПС», як самостійного суб’єкта господарського права, перетворення його у структурний підрозділ виробника рідкого хлору.

Це може призвести до масового звільнення працівників, недоотримання коштів, зокрема Аулівською об’єднаною територіальною громадою і Криничанським районом в цілому, а також до повної відсутності конкуренції на ринку рідкого хлору в Україні, і в подальшому – до цілковитої залежності держави від рішень АТ «ДніпроАзот», чого ні в якому разі не можна допустити!

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: