У Нікополі стару будівлю поліклініки реконструюють під дитячу лікарню

06 березня 2019 о 18:53 - 1758

Avataradmin


У Нікополі стару будівлю поліклініки реконструюють під дитячу лікарню

У Нікополі реконструюють стару триповерхову будівлю поліклініки, де розташують сучасну дитячу лікарню. Місцевий дитячий медзаклад ніколи не мав окремого приміщення. Різні відділення були розкидані містом, а це були незручності і для батьків, і для маленьких пацієнтів. Після реконструкції триповерхової старої будівлі діти обстежуватимуться та лікуватимуться у сучасних умовах. Там буде і стаціонар, і діагностичне відділення, і амбулаторія. Все – в одній будівлі.

«Понад 30 років Нікополь чекав на дитячу лікарню. Нарешті в одній будівлі буде консультативно-діагностичний центр, стаціонар, лабораторне, рентгенологічне відділення, – сказав головний лікар дитячої міської лікарні В’ячеслав Мальгін. – Маємо висококваліфікованих фахівців – окулістів, ЛОР-лікарів, невропатологів, кардіологів, хірургів, травматологів, ендокринологів, гастроентерологів. Вони прийматимуть пацієнтів із Нікопольського і Томаківського районів та сусідніх ОТГ – Марганця і Покрова».

Нині фасад будівлі вже утеплений. Його облаштовують декоративною штукатуркою. Всередині підрядники замінили комунікації. У розпалі – оздоблювальні роботи. На третьому поверсі стіни підготовили під фарбування, підлогу – під лінолеум. На інших – монтують стелю. Кипить робота й у підвалі – там підлогу облаштовують кахлем.

«Плануємо закупити сучасне обладнання для гастроскопії, УЗД  та рентген-діагностики, анестезії. У стаціонарі облаштуємо палату інтенсивної терапії. Будуть і сімейні палати – для перебування дітлахів із батьками», – зазначила педіатр Олена Полякова.

На добу дитяча лікарня Нікополя прийматиме понад 200 маленьких пацієнтів. Буде і стаціонар на 36 ліжок.  

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: