11 шкіл Дніпропетровщини стали переможцями еко-освітнього проекту Zero Waste School

12 березня 2019 о 13:51 - 1732

Avataradmin


11 шкіл Дніпропетровщини стали переможцями еко-освітнього проекту Zero Waste School

11 навчальних закладів Дніпропетровської області, це найкращий результат серед регіонів України, стали переможцями еко-освітнього проекту. Це школи з 9 районів регіону та Дніпра. Загалом на конкурс подали 1098 анкет. Переможцями стали 100 українських шкіл. Проект Zero Waste School покликаний впровадити культуру сортування у школах та громадах. Вже у квітні команди-лідери, у складі директора школи, вчителя та трьох учнів разом пройдуть тренінг.

Під час програми учасники дізнаються про принципи командної роботи, опанують навички проектного менеджменту, завдяки чому поетапно спланують власний проект. Також познайомляться з еко-активістами та лідерами думок.

А вже восени 2019 р. разом із місцевими жителями шкільні-команди, переможниці еко-освітнього проекту, організують прибирання свого населеного пункту – Zero Waste Day, сортуючи та зважуючи сміття. Саме так мешканці сіл та міст з усіх куточків України зрозуміють, що вони є двигунами змін.

Відзначимо, у 2018 р. учасники Zero Waste School провели 50 локальних проектів для громад, зібрали 100 567 кілограм відходів, встановили 668 сміттєвих баків. У нагороду за активність 25 шкіл отримали прес для брикетування відходів. Прес допомагає акумулювати сміття у великій кількості та здавати вигідно на вторинну сировину. Завдяки проекту учасники усвідомили, що коли є спільна мета та злагоджена команда, їм все вдасться зробити. Такий досвід допомагає ще більше впевнитися у своїх силах, мотивує не зупинятися і бути учасником змін.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: