Громади Дніпропетровщини можуть отримати до 5 млн грн на реалізацію своїх культурних проєктів

03 червень 2019 о 14:35 - 2320

Avataradmin


Громади Дніпропетровщини можуть отримати до 5 млн грн на реалізацію своїх культурних проєктів

Міністерство культури України оприлюднило перелік допущених проектних заявок на конкурс «Малі міста-великі враження -2019».  У реєстрі і 7 громад Дніпропетровщини, які пройшли експертизи і допущені до голосування. Коментують новину у Дніпропетровському регіональному відділенні Асоціації міст України. Представлені на конкурс ініціативи, стосуються як розбудови туристичної  сфери в цілому, так і проведення тематичних фестивалів та розвитку музеїв ОТГ:

–      Фестиваль «Fest-party у селянській хаті!», Покровська ОТГ

–      Створення туристичного кластеру, Перещепинська міська ОТГ

–      Козацькі пісні та вірші – невід’ємна складова патріотичного виховання молоді та збереження нематеріальної культурної спадщини Українців, с. Капулівка

–  Ренесанс історико-краєзнавчого музею як центру активності громади, с.Вербуватівка, Юр’ївський район

–    Посилення інвестиційної привабливості Зайцівської сільської ради Синельниківського району Дніпропетровської області, шляхом створення умов для збереження духовно-культурного надбання спільноти рідного краю, а також розвитку сучасних молодіжних напрямків мистецтв, село Зайцеве, Синельниківський район

–    Сучасний музей – місце зустрічі історії та сьогодення, смт. Софіївка

–  Міжрегіональний мистецький фестиваль «Степова Перлина», смт. Межова, Межівського району.

Минулого року у конкурсі «Малі міста – великі враження» свої сили спробували Томаківська та Царичанська громади, Жовті Води, Нікополь та Тернівка. Цього року заявки на участь подали вже 9 громад. АМУ підтримує конкурс і додамо, у 2019 шанси одержати фінансову підтримку на реалізацію власних культурних проєктів у невеликих громад зросли у рази. Наголошують у Дніпропетровському регіональному відділенні АМУ. Бо якщо минулого року кошторис конкурсу «Малі міста-великі враження» складав 4,5 млн грн, то у поточному його бюджет вже 50 млн грн.

Нагадаємо, «Малі міста-великі враження» – це конкурс, що має на меті посилення інвестиційної та туристичної привабливості населених пунктів із загальною чисельністю населення до 50 тис осіб. Втілення культурних ініціатив здійснюється на засадах співфінансування з державного бюджету на рівні не більше ніж 70 % загальної кошторисної вартості проекту, з місцевих бюджетів та/або з інших джерел, не заборонених законодавством, – на рівні не менше ніж 30 %.

5 липня Експертна рада, до якої входить і виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, визначить переможців конкурсу “Малі міста – великі враження». Громади, чиї ініціативи потраплять до цього переліку, можуть отримати від 100 тис грн до 5 млн грн на реалізацію власних проектів та відкрите себе Україні і світові.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: