В Дніпрі поліцейський-хабарник отримав сім років позбавлення волі

04 вересня 2019 о 10:36 - 1237

Avataradmin


В Дніпрі поліцейський-хабарник отримав сім років позбавлення волі

Вироком Самарського районного суду Дніпра слідчий поліції був визнаний винним у вчиненні корупційного кримінального правопорушення. Йому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавлення права обіймати посади в правоохоронних органах чи займатися правоохоронною діяльністю строком 3 роки з конфіскацією всього майна.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби військової прокуратури Південного регіону України.

Крім того, вироком суду його позбавлено спеціального звання «старший лейтенант поліції».

У суді доведено, що колишній поліцейський у серпні 2017 року вимагав та одержав від начальника служби економічної безпеки одного з приватних товариств Дніпропетровської області неправомірну вигоду в сумі 10.000 доларів США за непритягнення службових осіб цього підприємства до кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження.

Крім того, упродовж другого та третього кварталів 2019 року суди розглянули кримінальні провадження про отримання неправомірної вигоди та притягли до покарання, пов’язаного з ізоляцією від суспільства, терміном від двох до семи років, п’ятьох посадових осіб.

Зокрема, начальника відділу ГУ НП у Дніпропетровській області, майора поліції та оперуповноваженого цього ж відділу, капітана поліції, у квітні 2019 року за фактом вимагання та одержання ними неправомірної вигоди в сумі 2.000 доларів США засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах поліції на 2 роки, конфіскацією майна та позбавленням спеціальних звань.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: