У Дніпрі до Дня міста запустять ще один тролейбусний маршрут на відремонтованому центральному мосту

11 вересня 2019 о 13:34 - 1449

Avataradmin


У Дніпрі до Дня міста запустять ще один тролейбусний маршрут на відремонтованому центральному мосту

Завдяки капітальному ремонту Центрального моста, дніпряни отримали, окрім нової та надійної транспортної артерії міста, ще й повністю реконструйовану контактну мережу для тролейбусів.

Наразі переправою постійно курсують маршрути № 7, № 17 та № 20. У планах запустити ще один.

«Наразі на лінії ведуться пусконалагоджувальні роботи. Оновлений маршрут   № 14 плануємо запустити 14 вересня, на День міста. Ним курсуватимуть 4 тролейбуси: 2 автономного руху, які курсували раніше (тепер вони їздитимуть на електричному живленні), та ще 2 абсолютно нові, економічні та екологічні.  Це дасть інтервал руху у 7-8 хвилин.

Якщо порівнювати, то наразі тролейбуси 14-го маршруту їздять з інтервалом 25-30 хвилин. Крім цього, є ще один приємний момент для містян. За ініціативою мера Бориса Філатова, міською радою було прийнято рішення протягом місяця – з 14 вересня по 14 жовтня –  встановити вартість проїзду у 14 тролейбусі у розмірі 1 грн», – розповів директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Ігор Маковцев.

У ході реконструкції контактної мережі на Центральному мосту було встановлено 88 нових опор, натягнуто 49 розтяжок, використано 2.400 м металевого канату і прокладено 6,5 км нового контактного дроту. 

Також для зручності містян була створена контактна мережа на житловий масив Сонячний. Будівництво тролейбусної лінії розпочали у червні цього року. За маршрутом встановлено 245 опор контактної мережі, укладено близько 4 км кабельних ліній, улаштовано два нових тягових трансформатори, а також реконструйовано обладнання для живлення. На це витратили близько 46 мільйонів гривень.

Крім того, за словами Ігоря Маковцева, для міста закуповують 45 сучасних тролейбусних машин.

 

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: