Здравствуйте, я его тётя!

13 жовтня 2019 о 09:45 - 6210

Avataradmin


Здравствуйте, я его тётя!
ГЕНЕРАЛЬНА ПРОКУРАТУРА УКРАЇНИ
Рябошапка Руслану Георгійовичу

 

громадянина України
Білоуса Сергія Григоровича, …

 ЗАЯВА

Я, Білоус Сергій Григорович, громадянин України (04.03.1959 р.н.), протягом вже десяти місяців звертаюся з заявами в органи поліції та прокуратури всіх рівнів як потерпілий в ДТП, вчиненому 14.11.2018 р. в Магдалинівці Магдалинівського району Дніпропетровської області особою Радченко О.В., яка за кермом автомобіля «Форд Фокус» на автозаправці збила мене, пішохода, з ніг і з місця ДТП втекла, не надавши допомоги і навіть не вийшовши з авто, завдавши серйозних травм.

Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області після вивчення і контролю за кримінальним провадженням №12018040470000659 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 КК України (певно ж, вивчивши всі проведені слідчі дії в ході досудового слідства і визнавши їх достатніми) дало офіційні вказівки у кримінальному провадженні – «підготувати проект повідомлення про підозру Радченко О.В.», який офіційно направити до Новомосковської місцевої прокуратури. Та повідомлення про підозру не було підписане.

Через місяць після прийому надійшла відповідь за підписом Черкашина Ю.О. про те, що проведено нараду в обласній прокуратурі (вже вкотре) по кримінальному провадженню №12018040470000659 (згідно з яким я, Білоус С.Г., є потерпілим) – і призначена комісійна автотехнічна експертиза (до цього була проведена, але не комісійна…).

І вже не призначено більше ніяких додаткових слідчих дій (бо до цього була повторна судмедекспертиза, повторні допити і т.д. – нас достатньо поганяв по колу, зумисне затягуючи терміни досудового розслідування, прокурор Сербін, якого звільнили з Магдалинівського відділу прокуратури і який не відповів, як посадовець, за пресинг мене, пенсіонера: за телефонні дзвінки мені на особистий номер з питаннями, чого так довго лікуюся, за домагання приїхати до мене додому подивитися, чи лікуюся(???), за неофіційну участь у слідчому експерименті (хоч на пропозицію офіційно взяти участь – відмовився, просто стояв, спостерігав) і подібне.

 

 

Експертизу, призначену після особистого прийому Черкашиним Ю.О., проведено. Але так і не підписується і не вручається повідомлення про підозру Радченко О.В, яка мене скалічила.

Я, шістдесятирічний чоловік, переніс операцію, тривале і серйозне лікування в одній із лікарень Дніпра, постійно потерпаю від болі в травмованій нозі, обмежений в русі і фізичних можливостях, не можу повноцінно жити і забезпечувати своє існування, як це було до ДТП.

Крім того, є медичні показання до заміни травмованого в результаті ДТП колінного суглобу – для мене це страшно, бо означає інвалідність.

На сьогодні (11.09.2019 р.) слідчий Магдалинівського відділення поліції Новомосковського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області, який веде справу по кримінальному провадженню, пішов у відпустку, проект повідомлення про підозру не підготовлено і прокуратурою не підписується! А час іде – минає десятий (!) місяць так званого досудового розслідування!

Незалежно від свого фізичного стану після травми, змушений добиватися правди у справі простій, де всього чотири фігуранти, але яка навмисне затягується – вже десять місяців придумують, відміняють і знову придумують хоч щось, щоб додержати до листопада і закрити провадження (мине рік)!!! порушуються розумні терміни досудового слідства, і ніхто за це ще не відповів.

Співробітники прокуратур місцевих – на боці особи Радченко, захищають її, і причина проста: «адвокатом» у неї її племінник Костюченко М.С., колишній прокурор Петриківського району.

 

Максим Костюченко

 

Згідно з офіційною інформацією Дніпропетровської обласної прокуратури, на нього у провадженні Кіровського районного суду м. Дніпра Дніпропетровської області перебуває кримінальне провадження №187/574/16-К за обвинуваченням за ч. 3 ст. 368 КК України (насправді, кримінальне провадження по обвинуваченню екс-прокурора Максима Костюченка – № 42015000000002323 від 22.10.2015 за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, а судова справа у Кіровському райсуді м. Дніпра – № 187/574/16 – ред.).

А сама Радченко проходить по справі у незаконному заволодінні житлом пенсіонерів у Сумській області.

 

 Сюжет ТСН від 04.02.2019 р.

 

Офіційно, адвокат Радченко у справі по ДТП – супруга екс-прокурора Костюченка (скрін-шот даних офіційного сайту «Судова влада України)

 

У зв’язку з вищепереліченим, прошу втручання у справу з тим, щоб досудове слідство було завершене в рамках закону і справа дійшла до суду, який справедливо все розсудить – чому суду так бояться ті радченки-костюченки, які нібито «ні при чому» до мого травмування???

Прошу Вас, пане Генеральний Прокурор України, про особистий прийом Вашими заступниками мене, Білоус С.Г, як потерпілого (кримінальне провадження №12018040470000659), або мого представника (адвоката).

Хочу і прошу отримати відповіді на питання:

1. В чому проявляється прокурорський нагляд за ходом досудового розслідування, якщо розумні терміни досудового слідства зухвало порушуються, незважаючи на численні скарги (мої, адвоката, на судові ухвали).

2. Прошу відповісти – що маю вдіяти я, Білоус Сергій Григорович, простий сільський дядько, громадянин України, щоб нарешті отримати правовий захист від працівників прокуратури – від всіх тих, хто утримується на кошти платників податків – отже, і на кошти моєї родини також? Невже тільки радикальні заходи: оголосити голодування? Ми обговорювали це питання в родині, але то буде дуже публічна офіційна акція в Києві з залученням всіх відомих мені ЗМІ і списком всіх, хто підписував відповіді-відписки на мої заяви з прокуратур всіх рівнів (їх є кілька десятків, як під копірку, за десять місяців так званого слідства, в якому всього чотири фігуранти)!

3. Поки що просто прошу долучити до проведення всіх подальших слідчих дій (за моєї участі), якщо їх призначать (що не виключено, бо справа системно затягується) – спеціалістів поліції і прокуратур вищого рангу, щоб не було на місці маніпуляцій, перекручувань і зловживань. Маю на це право.

4. Прошу – вкотре прошу! – підписати особі Радченко повідомлення про підозру і передати справу в суд. Це єдиний шлях поступити в рамках діючого законодавства, а суд розсудить. Інші шляхи – прерогатива тих, хто вирішив, що їм все дозволено. Хтось має цю безкарність зупинити!

5. Прошу повідомити строки, коли буде, нарешті, підписано повідомлення про підозру Радченко О.В., і причини зволікання.

Надіюсь на неупередженість правоохоронних органів. Я нікому нічого не маю і не буду доводити – через чиюсь непрофесійність, корумпованість, кругову поруку, зухвалість і ігнорування законодавства тими, хто вирішив, що вони недоторкані. Доводитиме та, що порушила закон – я дуже надіюсь, що її «недоторканість» і ухиляння від відповідальності – тимчасові. Має спрацювати верховенство Закону!

С. Г. Білоус

Лист надіслано 11.09.2019 р. електронною поштою та через Укрпошту рекомендованим відправленням

 

Підозрюваного у корупції, підсудного екс-прокурора Костюченка судить підозрюваний у корупції, підсудний суддя Підберезний (скрін-шот даних офіційного сайту «Судова влада України). Наступне судове засідання призначене на 16 жовтня,15:00

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: