Максим Голосний закликає до флеш-мобу на підтримку приватизаційних прав українців

30 жовтня 2019 о 19:17 - 13328

Avataradmin


Максим Голосний закликає до флеш-мобу на підтримку приватизаційних прав українців

Максим Голосний, правозахисник і автор плакату «Бабуся й кіт», до середини цього місяця був головою Єлизаветівської сільської ради Петриківського району Дніпропетровської області.

Каже, що досвід 5-річного (раніше, поки його не звільнили депутати під тиском губернатора Вілкула, був на цій посаді рік у 2010-2011 рр.) перебування на посаді голови органу місцевого самоврядування вклав у розробку пакету документів для реалізації кожним українцем свого права на приватизацію 2-х гектарів землі, згідно Земельного кодексу України.

«З 1.11.2019 ТЕСТУЄМО ЗЕ!КОМАНДУ НА СВОЇ 2 га!.. Дуже важлива згуртованість та одночасність», – закликав він сьогодні у Facebook.

Скрін-шот з Facebook Максима Голосного

 

«Лица» записали міні-інтерв’ю з Максимом Голосним про цей флеш-моб:

– З приводу реалізації свого права на земельну ділянку всіма небайдужими українцями та земельну реформу, яка реалізується Зе!командою.

Слід розуміти, що найперше продаватися будуть саме землі держ-за-па-су. А вже потім все інше, паї та фермерські господарства.

Законопроект про продаж землі, який наразі розглядається – це законопроект, який розробляв пан Мушак, двоюрідний брат Веревського. Це – порошенківська зграя, яка готувала українську землю на продаж, але не встигла…

Якщо ми розуміємо ситуацію, то єдиний вихід це – реалізація свого конституційного права всіма небайдужими українцями. Але є одна умова: одночасно, максимально одночасно по різних областях. Пропоную почати 1-го листопада. Все вийде, якщо до цього флеш-мобу долучаться не менше п’яти областей одночасно.

– Чому?

– А як сьогодні виглядає звернення до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) від пересічного громадянина? Так само, як і за часів Януковича, там само, як і за часів Порошенка – Вам находять сто п’ятдесят відписок, які не мають нічого спільного з Конституцією України, з законами України, з Земельним кодексом. І люди стикаються з тим, що вони сам-на-сам залишаються зі своєю проблемою і вирішують, ходити їм рік-два-три до судів і виборювати своє право або ні.

В чому полягає основне протиріччя та корупційна складова? Це: а) в роз’єднаності, б) в тому, що скидають все на те, що «Ой, вибачте, Ваша земельна діляночка вже розробляється, вона комусь надана. Інформація, яка є в публічній кадастровій карті, не є достовірною на 100%».

Що ж нам робити?

Ми беремо за основу ст. 118 Земельного кодексу України, яка чітко вказує, які вимоги є до заяви, які можуть бути підстави для відмови в наданні земельної ділянки. Я вважаю, дуже просто: не слід звертатися за 2-ма гектарами у органи місцевого самоврядування, на місця. Не варто цього робити.

Варто звертатися напряму у центральний орган виконавчої влади. Це шах і мат. Це люди, які підпорядковані напряму Зеленському – це Держгеокадастр у місті Києві. Якщо буде одночасно 100-200-300 заяв з Дніпропетровської області, з Черкаської, з Вінницької, з Львівської – чиновник не зможе одночасно надати всім відписки, які звик надавати.

Заява, яку я розробив, включає всі мої напрацювання на посаді сільського голови. Попередньо я проконсультувався з небайдужими однодумцями – хто адвокат, хто колишній або діючий працівник прокуратури або суду.

ДОВІДКА

Адреса Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру: вул. Народного Ополчення, 3, м. Київ, 03151.

Так от, є унікальна заява і є унікальний, доданий до неї картографічний матеріал. Тому що у нас Земельний кодекс каже, що до заяви Ви обов’язково маєте додати будь-який картографічний матеріал, який дає зрозуміти, де саме знаходиться Ваша земельна ділянка.

Що це за картографічний матеріал? Це з Кадастрової карти, просто, викопіювання зображення карти області. Тобто, всі вільні земельні ділянки, які сьогодні зарезервовані під продаж іноземцям, або не іноземцям, мають бути використані в першу чергу, до прийняття закону «Про ринок землі», для реалізації українцями свого приватизаційного права.

Я вам, українці, хочу сказати, що землі на всіх не вистачить, потреби навіть 50% бажаючих не будуть задоволені. І якщо це так, то немає і чого продавати. Реально так.

– Які можуть бути репресії до тих людей, які зважаться на цей крок?

– Ніяких репресій бути не може. Я вважаю, якщо доєднаются на старті 5-7 областей, це буде вимога суспільства, тобто претензії будуть напряму не до Зе!команди, не до міфічних чиновників, а напряму до гаранта Конституції. Тому що будь-яка відмова, яка прийде, одночасно буде спрямована до гаранта Конституції: «Шановний гаранте Конституції! Вас обрали, а Конституція не виконується по відношенню до жителів 5-7 областей України».

Тому лише згуртувавшись ми можемо отримати результат. Якщо заяв буде, наприклад, 1.000, є ще одна правова позиція, яку я залишаю для себе та всіх небайдужих. Це позиція Київського апеляційного суду, який каже: якщо Держгеокадастр надає відповідь, яка не відповідає вимогам чинного законодавства, то це дає змогу будь-якому заявнику на підставі навіть цієї, негативної відповіді, але яка не відповідає вимогам чинного законодавства, йти і напряму укладати договір з землевпорядною організацією. Тому що відмова Держгеокадастру не є підставою для не реализації свого права.

Якщо я поважаю себе, поважаю Конституцію України, проти продажу української землі – я буду реалізовувати своє конституційне право у повному обсязі.

Перший етап цього експерименту – отримати два гектари. Мінус – в тому, що ми не зможемо обирати, де ці два гектари будуть. Тому що корупційна складова – це перш за все інформація, якою оперують чиновники: де є вільні місця, а де немає. Якщо ми напишемо на один участок, вони скажуть: «Вибачте, він вже в розробці», і перевірити це буде складно, бо в той самий день кум-сват-брат пише заяву і каже: «Вибачте, за 10 хвилдин раніше за Вас подав».

А ми – додаємо чисто мапу області.

І що маємо? Земельний кодекс України каже, що той, хто подав заяву першим, він і є першим в черзі. Поки Держгеокадастр думає, він не може видавати землю нікому, поки не задовільнить Ваші потреби.

Земля – це гроши. Це реальна інвестиція. Творець її більше не створює. Тому наш святий обов’язок – це реалізувати своє приватизаційне право у повному обсязі.

Олена Гарагуц

P. S. Максим Голосний звернув увагу, що пакет документів для Держгеокадастру слід зробити в 2-х екземплярах. Один – відправити за адресою Держгеокадастру, інший – залишити собі для можливого подальшого оскарження відмови. Відсилати конверт 01.11.2019 слід обов’язково з описом вкладення, вказуючи всі додатки та кількість сторінок, рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Завантажити заяву на безоплатну приватизацію землі можна за цим посиланням.

Завантажити обов’язковий додаток до заяви можна за цим посиланням.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: