«Ні продажу української землі!» – фермери та селяни зі всієї України вийшли на масову акцію протесту

01 листопада 2019 о 13:44 - 1462

Avataradmin


«Ні продажу української землі!» – фермери та селяни зі всієї України вийшли на масову акцію протесту

30 жовтня 2019 року фермери та селяни зі всієї України вийшли на масову акцію протесту проти свавільного продажу земель сільськогосподарського призначення. Більше 15 тисяч аграріїв, селян та патріотично налаштованих активістів вийшли під стіни парламенту та офісу президента.

Про це повідомила Асоціація фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області на своїй сторінці в Facebook.

Учасники акції виступили проти тієї моделі земельної реформи, яку пропонує влада, оскільки вона сприяє олігархізації аграрного сектору України. Разом з тим, малий та середній аграрний бізнес, який обробляє 75% сільськогосподарських угідь країни та забезпечує селян роботою, може бути витіснений з аграрної сфери країни.

Мітингуючі тримали в руках транспаранти та плакати: «Земельна афера не пройде!», «Фермери проти дерибану землі!», «Продана земля – втрачена територія», «Земля – гарантія суверенітету Держави!», «Ні продажу землі олігархам!», «Не продавайте Батьківщину», «Ні» продажу землі іноземцям», «Земля – наша матір! Матір’ю не торгують!».

Учасники акції закликали парламентарів відкликати проект закону №2178-10 та не допустити включення його до порядку денного Ради і голосування депутатами в сесійній залі, вимагали передати його на доопрацювання із залученням представників агросектору та громадськості.

Учасники акції наголосили, що даний законопроєкт вигідний лише агрохолдингам, тобто олігархам, оскільки дозволяє концентрувати в одних руках великі масиви землі. Окрім того, допуск іноземців на ринок землі ставить у нерівні умови вітчизняний малий та середній аграрний бізнес, який не зможе конкурувати з іноземними капіталом.

Учасники акції вважають, що ухвалення законопроєкту позбавить їх можливості працювати на своїй землі, призведе до великої кількості банкрутств сільгоспвиробників, а в кінцевому результаті і до знищення українського села. Більшість з учасників хочуть провести суспільне обговорення, чи навіть референдум і лише після цього приймати закон, який буде підтриманий українським суспільством.

Після оголошення своїх вимог під стінами парламенту, учасники протесту вирушили до офісу президента, де передали звернення до гаранта, в якому закликали його забезпечити прийняття такого закону про ринок землі, який створить умови для розвитку малого і середнього аграрного бізнесу, а не такого, який зміцнить становище олігархів і узаконить створення в Україні мегалатифундій.

Відео з акції можливо переглянути на фейсбук сторінці Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області за посиланням facebook.com/farmer.dp.ua та на сайті www.farmer.dp.ua.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: