Центр інформаційної підтримки бізнесу м. Дніпро допомагає підприємцям

29 листопада 2019 о 14:21 - 15006

Avataradmin


Центр інформаційної підтримки бізнесу м. Дніпро допомагає підприємцям

2014 року Україну охопила чергова економічна криза. Бізнесу було непереливки – або ти ворушишся та підлаштовуєшся під нові реалії, або – закриваєшся. Завдяки фінансуванню Євросоюзу, для українських підприємців почали організовувати навчання по адаптації до вимог нового великого ринку – ринку ЄС.

Віталій Івахов – бізнесмен із 25-річним досвідом. Його компанія з 2000 року була національним дистрибутором кави «illy» в Україні. «Неприємності почали сипатися в великій кількості», – згадує Івахов 2014 рік. Тоді чоловік зважився на експеримент: не піднімати ціни на каву, не дивлячись на стрибок курсу валют – здешевлення гривні. Експеримент не пройшов – за рік прибутки впали до не допустимої позначки.

Підприємець вирішив розвивати власне виробництво на кавовій фабриці ISLA.

Своїм досвідом Віталій Івахов ділився 22 жовтня на безкоштовному форумі «Технологічний прорив. Роль малих і середніх інноваційних, високотехнологічних компаній в українській економіці».

Форум організував Центр інформаційної підтримки бізнесу м. Дніпро. Центр заснований при Дніпропетровській торгово-промисловій палаті за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР): консультації для малого бізнесу в Україні в рамках ініціативи #EU4Business Європейського Союзу. #EU4Business є загальною ініціативою, що охоплює всю діяльність Євросоюзу, спрямовану на підтримку малих та середніх підприємств в країнах Східного партнерства.

 

ЄС виділив 200 млн євро, які сприятимуть підприємствам в Грузії, Молдові та Україні в адаптації до вимог нового ринку, оптимізації процесів та інвестуванню в нове обладнання.

На навчальному форумі в Дніпрі 12 спікерів – найкращих знавців індустрії і 150 учасників говорили про технологічний прогрес та інновації – вирішальні фактори для прориву.

«Це завдяки тому, що відвідую подібні заходи, я намагаюсь використовувати інструменти, які пропонують, та впроваджувати у себе в компанії. Наразі цікавлюся маркетингом та продажами», – розказує Ярослав Кошманенко, керівник компанії «БІТ», що займається підвищенням ефективності бізнесу, надаючи послуги високотехнологічним підприємствам, у тому числі з ІТ-сфери.

«Вважаю, це один з найкращих за ходів. Дуже добрий підбір спікерів. Дійсно, актуальна тема, дуже грамотні молоді спеціалісти. З’являється оптимізм», – каже директор компанії «Інтерспецпром» Ігор Джумакєєв. Його підприємство займається виробництвом гідравлічного та пневматичного устаткування.

Гарне враження на нього справив за ступник міністра нового міністерства – Міністерства цифрової трансформації України – Олександр Борняков, який відкрив форум.

Він розповів про те, що вже робить міністерство і що збирається робити в питанні формування державної політики в сфері цифровізації, впровадження електронних і адміністративних послуг.

В ексклюзивному коментарі газеті «Лица» Олександр Борняков повідомив, що Україна буде орієнтуватися в цій царині на Естонію.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: