«Симфонії Всесвіту» повертаються до 6 міст України

13 грудня 2019 о 03:03 - 7362

Avataradmin


«Симфонії Всесвіту» повертаються до 6 міст України

В лютому 2020 року в 6 містах України відбудуться визначні концерти. Високопрофесійна майстерність виконавців, приголомшлива та геніальна музика,а саме головне, Видатні Постаті сучасної класичної сцени – всесвітньовідомий скрипаль Шломо Мінц та головний диригент оркестру Віртуози Києва, віолончеліст, номінант премії Греммі Дмитро Яблонський!

Учасники проекту

Шломо Мінц – легенда сучасного скрипкового виконавства! Вважається колегами, глядачами і критиками одним з видатних скрипалів нашого часу, шановним за його бездоганну музикальність, стилістичну універсальність і командну техніку.  Він довгий час вважався знаменитим запрошеним артистом з багатьма великими оркестрами і диригентами на міжнародній арені і продовжує зачаровувати глядачів своєю грою.

Нагороджений багатьма престижними міжнародними призами, включаючи Premio Internazionale Accademia Musicale Chigiana, Diapason D’Or, Grand Prix du Disque, премію Gramophone, премію Edison і Cremona Music Award, в 2006 році він отримав почесний ступінь від Ben- Університет Гуріона в Беер-Шеві ( Ізраїль).

Народився в Москві й іммігрував, коли йому було 2 роки в Ізраїль, він навчався у Ілони Фехер, яка познайомила Мінца з Ісааком Стерном, ставши його наставником.  Він також був студентом Дороті Делей в Нью-Йорку.

На сцені з раннього віку і впродовж всієї своєї кар’єри він співпрацював з такими відомими артистами, як Ісаак Стерн, Мстислав Ростропович, Цукерман, Іцхак Перлман, Зубін Мехта, Клаудіо Аббадо, Карло Марія Джуліні, Ріккардо Муті, Юрій Темірканов, Іда Гендель і Іврі  Гітліс, серед багатьох інших, грав з кращими оркестрами світу, такими як Берлін, Відень, Концертгебау, Чикаго, Лос-Анджелес, Філадельфія і Нью-Йоркська філармонія.

У 18 років Мінц почав паралельну кар’єру в якості диригента і з тих пір керував визнаними оркестрами по всьому світу, включаючи Королівську філармонію (Великобританія), Симфонію NHK (Японія) і Ізраїльську філармонію.

Щоб відсвяткувати 60-річчя Мінца, Deutsche Grammophon перевидали свої записи у вигляді видання на 13 компакт-дисках, яке включає легендарні записи скрипкових концертів Мендельсона, Прокоф’єва, Сібеліуса, Лало і Вьештемпса за участю великих оркестрів і диригентів.  Нещодавно Мінц додав твори до своїх талантів як скрипаля, альтиста і диригента: його гімн невідомої нації був вперше показаний в червні 2017 року Великому залі Вігадо в Будапешті, а його Сонатина для скрипки і фортепіано – в Домодоссола і Стамбулі в жовтні 2017 року.  

Мінц регулярно проводить майстер-класи по всьому світу і запрошується на найпрестижніші міжнародні конкурси.  Він також є співзасновником Violins of Hope.

Дмитро Яблонський  головний диригент та художній керівник оркестру «Віртуози Києва», всесвітньо відомий диригент та віолончеліст, номінант на премії Греммі, почесний диригент Єрусалимського оркестру та професор Школи Музики імені Бухмана-Мехти (Тель Авів). Виступає в усьому світі на таких відомих майданчиках як Карнегі-хол в Нью-Йорку, Ла Скала в Мілані і Лувр у Парижі

«Віртуози Києва»

Багаторічна дружба та співпраця групи українських музикантів, лауреатів міжнародних конкурсів і всесвітньо відомого диригента і віолончеліста Дмитра Яблонського в 2016 році  призвела до створення оркестру  «Віртуози Києва».

За 4 роки оркестр «Віртуози Києва» став найбільш затребуваним музичним  колективом України. Концерти в Україні, Ізраїлі, Азербайджані, Іспанії, Швейцарії, ОАЕ та тур країнами Північної Америки.

Записи оркестру публікує світовий лейбл «Naxos Records». «Віртуози Києва» – номінанти премії «Classical Music Awards 2018» за кращий диск року.

«Віртуози Києва» стали невід’ємною частиною виступів зірок шоу-бізнесу: Святослав Вакарчук, Тіна Кароль, Джамала, Ніно Катамадзе, запрошують їх  долучатися до концертів та  запису альбомів.

«Віртуози Києва» виступають як у камерному складі – 10-20 музикантів, так і у великому симфонічному складі – 60-90 музикантів.

Програма

1. Джузеппе Верді – Увертюра до опери «Сила долі».
2. Олексій Шор – «Seascapes» для скрипки з оркестром.
3. Каміль Сен-Санс – Інтродукція та Рондо каприччиозо для скрипки з оркестром.
4. Фелікс Мендельсон-Бартольді – Симфонія n.4 Ля мажор (Італійська).

Увертюра «Сила Долі» написана композитором Джузеппе Верді у розквіт його творчого життя, насичена  драматизмом та глибокою філософією, вважається однією з найкращих увертюр композитора, відома та найбільш впізнавана за «роковим мотивом долі».

Олексій Шор – композитор, який народився в Києві, має ступінь доктора математики, унікальна особистість. Його музика виконується у найкращих залах, найвидатнішими музикантами. Його твір «Seascapes» для скрипки з оркестром виконає легендарний Шломо Мінц!

Інтродукція та рондо каприччиозо Каміля Сен-Санса – це один із самих відомих та блискучих шедеврів світового скрипкового репертуару! «Родзинка» програми!

В «Італійській симфонії» Фелікса Мендельсона-Бартольді відбилося те захоплене сприйняття життя, яке властиве Молодості. Музика пронизана Піднесенням і Світлом, не випадково композитор називав Італію «святкової країною».

 Дмитро Яблонський:

«Ми розпочинаємо та закінчуємо нашу програму шедеврами італійської класичної музики, які знає весь світ! Це надзвичайно потужна увертюра Верді до опери «Сила Долі» та блискуча «Італійська симфонія» Мендельсона, яка навіть звучить в знаменитому американському фільмі 1979 року «Йдучи у відрив» про спортивні велогонки!

Олексій Шор, який народився в Києві, написав багато музики для балету, інструментальної музики, яку виконують визнані музиканти по всьому світу! Рондо-Каприччиозо Каміля Сен-Санса є в репертуарі кожного віртуозного скрипаля! Програма, без сумнівів, на УРА!!!»

Тарас Яропуд, концертмейстер оркестру «Віртуози Києва»:

«Для кожної творчої людини в житті є важливими ідеї та втілення їх в життя, а також взаємодія один з одним, обмін енергією, співпраця, співпереживання,   можливість дарувати людям те, що ти робиш!

Проект «Симфонії всесвіту», – це саме той проект, де ти даруєш частину себе іншим, співпереживаєш, співпрацюєш, обмінюєшся енергією, а найголовніше робиш світ кращим!»

Графік туру

8 лютого – Львів, Національна філармонія

9 лютого – Київ, НМАУ ім. П. І. Чайковського

10 лютого – Одеса, Обласна філармонія

12 лютого – Дніпро, Філармонія

13 лютого – Харків, Філармонія

14 лютого – Полтава,  Палац дозвілля  «Листопад»

Запрошуємо вас почути «Симфонії Всесвіту»,  доторкнутись та відчути силу і натхнення справжнього Мистецтва!

Квитки: http://gasconcert.com.ua/galaxysimphony

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: