На державному підприємстві Дніпропетровщини на різних посадах фіктивно числилися працівники

13 грудня 2019 о 08:44 - 1277

Avataradmin


На державному підприємстві Дніпропетровщини на різних посадах фіктивно числилися працівники

На Дніпропетровщині правоохоронці задокументували факт зловживання службовим становищем з боку посадових осіб державного підприємства.

Поліцейські встановили, що у 2017-2019 роках на підприємстві на різних посадах фіктивно числилися працівники, які насправді на постійній основі у робочий час виїжджали до інших країн на заробітки. При цьому їх зарплатня надходила у повне розпорядження посадових осіб підприємства.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

11 грудня  співробітники Управління карного розшуку та слідства ГУНП під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області провели на підприємстві обшуки та інші слідчі дії. В результаті як речові докази було вилучено бухгалтерську документацію з ознаками підробки: зарплатні відомості, табелі робочого часу, заяви та накази про прийняття на роботу, звільнення, відпустки та іншу документацію, підписану з  2017 року по теперішній час.   

Слідчі дії відбулись в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Санкція статті передбачає максимальне покарання – до 8 років позбавлення волі. Зараз поліція встановлює повне коло причетних до злочину осіб для притягнення їх до кримінальної відповідальності. Також призначено ряд судово-економічних експертиз для встановлення суми завданих державі збитків.

 

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: