Минулого року на Дніпропетровщині діти народжувалися і в громадських місцях, і в «швидких»

17 січня 2020 о 16:05 - 4225

Avataradmin


Минулого року на Дніпропетровщині діти народжувалися і в громадських місцях, і в «швидких»

У минулому році фельдшери та лікарі екстреної медицини області допомогли 124 породіллям. Бригади виїжджали переважно до осель жінок. Та немовлята з’являлися на світ і у громадських місцях, і просто в машинах «швидкої». В усіх випадках матусі з малюками отримали вчасну кваліфіковану медичну допомогу, підкреслив директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги Радій Шевченко.

«Бригади «швидких» мають бути готовими надати екстрену меддопомогу за будь-якої ситуації. Нерідко на виїздах фельдшерам та лікарям доводиться приймати пологи. Так, у 2019 році вони допомогли 124 породіллям», – зазначив директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги Радій Шевченко.

За викликами до породіль «швидкі» виїжджали у великих містах та невеличких населених пунктах області. Приїздили до осель жінок і в громадські місця. Наприклад, на залізницю або просто на вулицю.

«Бувають, звичайно, і термінові пологи. Та найчастіше доводиться мати справу з безвідповідальними жінками, які тягнуть час до останнього і помилково сподіваються під час переймів обійтися власними силами, – сказав Радій Шевченко. – Машини наших бригад мають усі необхідні ліки та обладнання, аби надати кваліфіковану допомогу і немовляті, і породіллі».

Загалом у 2019-му «швидкі» Дніпропетровщини виїжджали на виклики понад 750 тис. разів.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: