Половина телеканалу «Відкритий» відійшла ОПГ «Кошляки»

10 лютого 2020 о 09:36 - 4881

Avataradmin


Половина телеканалу «Відкритий» відійшла ОПГ «Кошляки»

Співвласник ФПГ Dnipro Agro Group Кошляк Михайло Анатолійович став співвласником Товариства з обмеженою відповідальністю «А Бізнес» (код 37452863). Це ТОВ є редакцією дніпровського кабельного телеканалу «Відкритий».

Про зміну у складі засновників повідомляє аналітична платформа YouControl у щоденній e-mail розсилці від 10 лютого 2020 р.

Скрин даних YouControl

 

Нагадаємо, 01 жовтня 2019р. Depo.ua повідомив, що соратник Корбана, скандально відомий Михайло Кошляк «заходить» на один з телеканалів у Дніпрі.

Згідно Закону України «Про телебачення і радіомовлення» всі ліцензіати зобов’язані щорічно до 31 березня подавати до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення інформацію про структуру власності за попередній рік. Однак на офіційному сайті Нацради України з питань телебачення і радіомовлення щодо ТОВ «А Бізнес» дана інформація за 2018 рік відсутня.

Раніше власником 100% ТОВ «А Бізнес» був Касьянов Сергій Павлович, екс-голова Дніпропетровської облдержадміністрації.

У грудні 2018 року будівлю, де знаходиться телеканал «Відкритий» і яку підприємство Сергія Касьянова заклало у банку АТ «Родовід Банк», на біржових торгах викупила офшорна кіпріотська фірма. Один з її співзасновників – ТОВ «ФСК-Консалтинг» (код: 31825056) – зареєстровано по вул. Січеславська Набережна, 53. За цією адресою знаходиться також Благодійний Фонд Бориса Філатова.

У 2015 р. Михайло Кошляк був помічником-консультантом народного депутата, нині мера Дніпра – Філатова Бориса Альбертовича.

12 грудня 2019 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вирішила переоформити ТОВ «А Бізнес» ліцензію на мовлення. Зміни включать:

* зміну складу пов’язаних осіб та складу редакційної ради – інформацію не оприлюднено,

* зміну директора: за даними Єдиного держреєстру юросіб, замість депутата Дніпровської міської ради Староскольцевої Анастасії Олександрівни директором стала Бабаченко Наталія Володимирівна, колишня (2015 – 11 вересня 2019) заступниця директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської облдержадміністрації;

* збільшенням території розташування (прийому): крім Дніпра, телеканал «Відкритий» стали транслювати у м. Марганець, м. Новомосковську, смт Слобожанське.

У 2014 році «Лица», з посиланням на данні правоохоронців, писали про «відому в регіоні стійку суспільно небезпечну злочинну групу «Кошляки».

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: