Апостолівчанам рекомендували «обмежити вживання питної води»

10 лютого 2020 о 12:07 - 6409

Avataradmin


Апостолівчанам рекомендували «обмежити вживання питної води»

Через загрозу отруєння водою в Апостолівській об’єднаній територіальній громаді (ОТГ) до 12 лютого закрили 5 шкіл та 3 дитячих садка. Відповідне рішення ухвалене 7 лютого.

Про це повідомляють ЗМІ, а також читачі «Лиц».

Як йдеться в наказі відділу освіти Апостолівської ОТГ, перевищення виявлено у Каховському водосховищі по пестицидам діазинону та хлорпірифосу.

«Перші результати аналізів води із Каховського водосховища, які показали забрудненість отрутохімікатами, були оприлюднені 4 лютого. Згідно з ними, у водоймі було вдвічі перевищено гранично допустиму норму вмісту пестицидів. Після цього провели повторний аналіз, результати якого очікуються», – пише Suspilne.media.

Сьогодні в Апостолівській райдержадміністрації Дніпропетрощини оприлюднять результати аналізів води із Каховського водосховища. Про це розповів заступник голови Апостолівської РДА Леонід Ліпінський.

Для довідки: об’єм води у Каховському водосховищі – 18,2 км3.

Також забруднена вода у каналі «Дніпро-Кривий Ріг».

 

Наказ про припинення навчального процесу

 

Цікаво, що на офіційному сайті Зеленодольської ОТГ, сусідньої з Апостолівською і яка теж знаходиться на березі Дніпра у Апостолівському районі, повідомляється:

«Попереджувальних листів про обмеження використання води до виконавчого комітету Зеленодольської міської ради та до КП «Зеленодольський міський водоканал» не надходило».

У той же час на офіційному сайті іншої сусідньої, Грушівськой ОТГ опублікований лист від 04 лютого 2020р. Державного промпідприємства «Кривбаспромводопостачання», де йдеться про необхідність повідомити населенню про забруднення води пестицидами.

ДПП «Кривбаспромводопостачання» подає питну воду 30.000 осіб з Апостолівського Нікопольського та Софіївського районів.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: