Потерпілий від поліцейської «данини» забув, що сьогодні – суд

17 лютого 2020 о 15:32 - 2476

Avataradmin


Потерпілий від поліцейської «данини» забув, що сьогодні – суд

Біля трьох хвилин тривало сьогодні судове засідання по обвинуваченню екс-начальника Царичанського відділення поліції Новомосковського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області у систематичному отриманні хабарів.

Про це «Лица» дізналися у залі суду.

Так, у справі № 196/657/17 (кримінальне провадження № 42017040010000100 від 24 квітня 2017 року) з приводу прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України) беруть участь сторони:

* потерпілий: Силка Володимир Володимирович,

* представник потерпілого: Барановський Анатолій Людвігович,

* обвинувачений: Бурнаховський Роман Миколайович,

* захисник: Фелоненко Григорій Михайлович,

* захисник: Бивалін Олександр Вікторович,

* прокурор: Військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України, прокурор: Орешко Сергій Іванович.

Як писали «Лица» 01 червня 2017 року з посиланням на прес-служба СБУ:

«Співробітники СБ України спільно з військовою прокуратурою та внутрішньою безпекою Нацполіції викрили на хабарі начальника одного з райвідділів поліції Дніпропетровщини.

Правоохоронці встановили, що підполковник поліції систематично вимагав з місцевого бізнесмена гроші за можливість безперешкодно займатися вантажними перевезеннями. У випадку відмови, зловмисник під надуманими приводами блокував виїзд автотранспорту підприємця з бази.

Оперативники спецслужби задокументували, що кожного дня підприємець був змушений сплачувати «данину» залежно від кількості вантажівок, які перевозили будматеріали територією району.

Співробітники спецслужби затримали начальника райвідділу поліції у службовому кабінеті під час отримання чергового хабара у розмірі три тисячі гривень».

Спочатку справу слухала суддя Царичанського районного суду Дніпропетровської області Зубій Альона Василівна, але у вересні 2019 вона пішла у відпустку у зв`язку з вагітністю та пологами, а всі інші посади суддів у цьому суді залишалися вакантними.

Напередодні відпустки суддя Зубій схвалила зміну запобіжного заходу екс-поліцейському із застави на особисте зобов`язання.

Дніпровський апеляційний суд передав справу на розгляд Петриківському районному суду Дніпропетровської області. Автоматична система розподілила її судді Говорусі Віктору Олексійовичу.

Суддя призначив справу до попереднього слухання на 06 листопада 2019 року, і з тих пір попереднє засідання триває.

17 лютого у суд з’явилися обвинувачений Роман Бурнаховський з двома захисниками та прокурор, але не з’явилися потерпілий Володимир Силка та його адвокат.

 

Підсудний (найближчий до фотокамери) не повертався обличчям до публіки

 

Прокурора «відчитують» за неявку у попереднє судове засідання

 

«Не з’явилися адвокат потерпілого Барановський та потерпілий Силка. Потерпілий знаходиться вдома. Повідомив, що він забув про судове засідання. А Барановський трубку не бере», – сказала на початку секретар судового засідання.

Суддя зазначив, що у попередньому судовому засіданні про дату та час сьогоднішнього і потерпілий, і його захисник були повідомленні, про що свідчать їхні розписки. Ніяких клопотань він них попередньо не надходило, то ж їхня неявка в судове засідання є неповажною. Але засідання слід відкласти, бо вони мають право висловлювати на суді свої аргументи та думки.

Наступне засідання призначене на 15:00 12 березня 2020 р.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: