Обласна влада створила робочу групу з інвентаризації вод Дніпропетровщини

18 лютого 2020 о 08:06 - 6149

Avataradmin


Обласна влада створила робочу групу з інвентаризації вод Дніпропетровщини

Розчищення та відновлення усього басейну Дніпра запланувала Дніпропетровська обласна рада.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби облради за підсумками засідання сесії 14-го лютого.

Так, рішенням депутатів до існуючої обласної екологічної програми додали нового співвиконавця – Державну екологічну інспекцію.

«Нині в їх лабораторії здійснюють щоденний аналіз води лише з Кам’янського водосховища. Втім їх ресурси дозволяють проводити аналізи й на інших водоймах, а саме – визначити їх фізико-хімічний та бактеріологічний склад: наявність пестицидів, солей, нітратів та інше», – йдеться в повідомленні.

В обласному бюджеті передбачили 1,4 млн. грн на відповідне технічне оснащення екологічної інспекції, щоб провести аналіз поверхневих та підземних вод на території області.

«Ми ставимо перед собою задачу – отримати детальну картину стану поверхневих та підземних вод, що дозволить розробити вже певні заходи із розчищення та відновлення усього басейну Дніпра», – цитує прес-служба голову Дніпропетровської облради Святослава Олійника.

Також в області буде проведена масштабна інвентаризація викидів у водойми: які підприємства, що та в яких об’ємах скидають у річки.

«Стан наших водойм погіршується з кожним роком: замулення води, заболочення територій, зникнення річок та ставків.

За оцінкою експертів, Україна вважається однією з найменш забезпечених у Європі країн за запасами місцевих водних ресурсів – 1 тис. куб. м на 1 жителя. Для порівняння: у Швеції та Німеччині – 2,5 тис., Франції – 3,5 тис., Великобританії – 5 тис. куб. м», – повідомляє облрада.

Вже створена робоча група, до якої увійшли представники профільних департаментів області, а також науковці, які мають свої розробки для покращення стану водойм. До співпраці долучили також КП ДОР «Аульський водовід».

Нагадаємо, 04 лютого 2020р. Державне промпідприємство «Кривбаспромводопостачання» проінформувало дві ОТГ у Апостолівському районі про необхідність повідомити населенню про забруднення пестицидами поверхневих вод Каховського водосховища на річці Дніпро.

Згодом Дніпропетровський обласний лабораторний центр заперечив перевищення показників у воді Каховського водосховища.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: