Артисти чекають глядачів та лайків: стартував Всеукраїнський Фестиваль вуличного мистецтва

18 лютого 2020 о 16:29 - 3556

Avataradmin


Артисти чекають глядачів та лайків: стартував Всеукраїнський Фестиваль вуличного мистецтва

В той же день почалось голосування глядачів за володаря Призу глядацьких симпатій — вперше це відбувається на Facebook-сторінці фестивалю. Фестиваль після першого етапу в Харкові продовжується у Дніпрі. Він триватиме до 8 березня — кожної п’ятниці, суботи та неділі артисти будуть безкоштовно виступати на майданчиках ТРЦ «Дафі».

В день старту фестивалю у Дніпрі організатори розпочали голосування за найкращого артиста на Facebook-сторінці фестивалю — хто набере більше лайків, отримає Приз глядацьких симпатій. А лайкати можно скільки завгодно артистів. “Кількість лайків буде важливою і для розподілу призових місць. Якщо кількість балів від журі буде однакова, вище місце посяде той, за кого більше голосували глядачі”, — розповідає представниця організатора фестивалю, директорка з маркетингу Всеукраїнської мережі “Дафі” Наталія Борисова.

У день відкриття на майданчики фестивалю вийшли три конкурсанти: дніпрянин Микола Федосов, який виступає у жанрі «жива скульптура» з образом «Мирний воїн», та дві харків’янки з циркової школи Circusflex: Анастасія Титова (жонглерка) та Тетяна Сажина (еквілібристка на тростинах). Одна з суддів фестивалю, директорка і художня керівниця «Телетеатру» Ольга Волошина саме дніпрянину поставила найвищий бал — три «десятки» по трьом критеріям: орігінальність образу, його цілістність (використання костюму й реквізиту), сценічна виразність та взаємодія з глядачем.

«В нього був дуже незвичний образ — воїна, але мирного. Був цікавий костюм: то там кришечка відкривається, то з’являються квіти, і все це несподівано для глядача. І, зрозуміло, взаємодія з публікою на висоті — усі чекали, що ж там буде далі», — пояснює суддя фестивалю свої оцінки.

Образ Миколи Федосова згадували ще під час харківського етапу — вдалий костюм і взаємодію з публікою відзначили керівниця одеського Театру живої скульптури “Карнавал” Наталія Футинець та головна художниця Харківського державного академічного театру ляльок ім. Афанасьєва Наталія Денисова. Вони вважають образ “Мирного воїна” одним з найкращих на фестивалі.

Інші дві учасниці теж отримали високі оцінки — по 28 балів. Але головне, звісно, не змагання за призи, а дух вуличного мистецтва, який повернувся до Дніпра. «Люди часто занурюються у свої проблеми, справи, вони не мають ні можливості, ні приводу доторкнутися до мистецтва. Тому формат фестивалю у торгово-розважальному центрі — дуже вдала ідея, — вважає Ольга Волошина. — Люди йдуть за покупками, а зустрічають диво. Особливо це важливо для дітей, які бачать артистів дуже близько, можуть пограти з ними, познайомитися з мистецтвом. Так руйнуються комплекси й страхи, і можуть з’явитися та вирости нові артисти та артистки».

До трьох конкурсантів цього уік-енду поступово приєднаються й інші артисти та артистки: за умовами фестивалю, всі претенденти на призи повинні виступити в обох містах: один уїк-енд в Харкові, два — в Дніпрі або навпаки. В три уік-енди, які залишилися, виступи будуть оцінювати інші судді. А 8 березня на закриття фестивалю до Дніпра приїдуть всі конкурсанти й всі судді, щоб у останній день влаштувати для глядачів справжню феєрію вуличного мистецтва, запевняють організатори. В той же день стануть відомі призери у двох номінаціях — вони розділять призовий фонд конкурсу у 80 000 грн.

Дізнатися більше про історію і стежити за новинами Всеукраїнського фестивалю Вуличного мистецтва можна тут:

Графік проведення V Всеукраїнського фестивалю вуличного мистецтва у Дніпрі,

місце проведення – ТРЦ «Дафі», бул. Зоряний, 1-а

  • 14 лютого — 8 березня (виключно п’ятниці, суботи та неділі з 17:00 до 20:00) — турнірні дні, робота артистів на майданчику
  • 8 березня о 20:00 — закриття фестивалю в Дніпрі (вручення дипломів і подарунків від майданчика Фестивалю — ТРЦ «Дафі», підведення результатів та нагородження переможців).

 

 

 

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: