2,3 тис. разів щоденно – стільки в середньому виїжджають «швидкі» на Дніпропетровщині

05 березня 2020 о 11:13 - 4201

Avataradmin


2,3 тис. разів щоденно – стільки в середньому виїжджають «швидкі» на Дніпропетровщині

За два місяці 2020-го «швидкі» області зробили майже 140 тис. виїздів за викликами. Найчастіше – до пацієнтів із підвищеним тиском.

Про це повідомляє пресслужба ДніпроОГА з посиланням на статистику Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги.

Всього на Дніпропетровщині – 280 бригад екстреної медичної допомоги.

«До єдиної оперативної диспетчерської надходять виклики від будь-якого оператора служби «103» з усієї області. Від злагодженої роботи диспетчерів центру екстреної меддопомоги, лікарів та фельдшерів «швидких» часто залежить порятунок людського життя, – розповів директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги Радій Шевченко. – Цьогоріч наші бригади виїжджали на виклики у різних населених пунктах області майже 140 тис. разів. Медики провели 19 успішних реанімацій».

За січень-лютий – близько 20 тис. виїздів до пацієнтів із підвищеним тиском, 2.240 – з симптомами гострого порушення мозкового кровообігу. Понад півтисячі викликів були пов’язані з інфарктами міокарда, майже 1 тис. – з нещасними випадками, травмами та отруєннями. Близько 500 разів бригади екстреної меддопомоги викликали у зв’язку з ДТП, 274 – на пожежі.

«Медики доставляють також до лікарень області поранених зі Сходу. Бійців привозять з аеропорту, залізничного вокзалу, блокпостів. З початку року допомогли 92 захисникам», – додав Радій Шевченко.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: