XXII сесію Дніпропетровської облради хочуть провести у чаті

20 березня 2020 о 12:47 - 1543

Avataradmin


XXII сесію Дніпропетровської облради хочуть провести у чаті

Заплановану на 27 березня 2020 року чергову сесію Днфпропетровської обласної ради планують провести у спеціально створеному чаті в Інтернеті.

«Голова Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник запевнив, що попри карантин проведення пленарних засідань необхідне для забезпечення усіх процесів життєдіяльності області», – йдеться в розсилці пресслужби облради.

Повідомляється, що усі 120 депутатів матимуть змогу долучитися до спеціально створеного чату. Там вони голосуватимуть і зможуть виступити. Регламент виступу буде скорочений до 1-ї хвилини через технічні особливості онлайн-засідання.

«За допомогою чат-системи є можливість організувати поіменне голосування. Його скріншот стане підставою для законності протоколу», – йдеться у повідомленні.

«Сесія буде проводитися відповідно до закону із дотриманням усіх норм. Це перша і обов‘язкова умова. Ми забезпечимо кожному депутатові можливість висловитися і взяти участь в обговоренні проектів рішень», – запевняє Святослав Олійник.

На офіційному сайті облради оприлюднені деякі з проєктів рішень – як формальні, наприклад, про зміну у попередніх рішеннях у зв’язку із зміною найменувань департаментів, так і серйозні, типу «Про внесення змін до рішення обласної ради від 21 червня 2013 року № 438-19/VІ «Про регіональну міжгалузеву Програму щодо надання фінансової підтримки комунальним підприємствам (установам), що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Дніпропетровської області, на 2013-2023 роки» (зі змінами)» та «Про продаж індивідуально визначеного майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської області й перебуває на балансі обласних комунальних підприємств, закладів та установ».

Останнє, до речі, не опубліковано, що є порушенням закону. Адже положеннями ЗУ «Про доступ до публічної інформації» регламентовано публікацію проектів рішень за 20 робочих днів до дати їх розгляду.

 

Скрин однієї зі сторінок розділу проєктів рішень з сайту облради

 

Також є проєкт рішення Дніпропетровської обласної ради про звернення до Вищої ради правосуддя щодо звільнення Сліщенка Юрія Григоровича з посади судді Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська. Суддя відпустив під домашній арешт на два місяці підозрюваних у вчиненні стрілянини 24 лютого ц.р. на вул. Титова у Дніпрі.

Також планується підтримати попереднє зверенння до Кабміну стосовно передачі обласним радам повноважень щодо надання спеціальних дозволів на користування корисними копалинами місцевого значення.

На думку виконкому Дніпропетровської облради, надання та скасування обласними радами спеціальних дозволів у галузі видобутку корисних копалин сприятиме децентралізації.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: