У місті Першотравенську – спалах інфікування коронавірусом

08 квітня 2020 о 06:07 - 5214

Avataradmin


У місті Першотравенську – спалах інфікування коронавірусом

На Дніпропетровщині обмежили в’їзд та виїзд з Першотравенська.

«Звертаюся до мешканців Першотравенська. Будь ласка, залишайтеся вдома. Не гуляйте, не ходіть у гості. Дуже важливо саме зараз забезпечити самоізоляцію», – підкреслив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко, цитує пресслужба ДніпроОДА.

Обмеження виїзду з Першотравенська та в’їзду до міста встановлені на позачерговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ і НС. Вони діють з 9-ї ранку 8 квітня.

За даними облради, спалаху захворення передували релігійні збори: кілька сотень членів руху, з різних країн, під час карантину зібралися у місті на свою конференцію.

«Українська правда» опублікувала коментар голови Дніпропетровської обласної ради Святослава Олійника:

«Там відбулося щорічне зібрання представників церкви. Як стверджують організатори, вони в цьому році ці збори скасували, але так чи інакше на збори з’їхалося кілька сотень людей з різних міст і навіть країн. В цілому кілька сотень людей, які розміщувалися по будинках. Частина з приїжджих знаходиться до сьогоднішнього дня в Першотравенську».

За його словами, саме із Першотравенська вірус почав ширитись у інших містах:

«Наприклад, третій заражений в Новомосковську – це з Першотравенська приїхав, людина із Синельниківського району – це з Першотравенська приїхав».

Наразі поліцією встановлені всі учасники зібрання. Ситуація, як каже голова обласної ради, контрольована.

Водночас Олійник розповів, що дві особи, у яких підтвердили COVID-19, і вони про це знали, покинули місце ізоляції та вирішили поїхати до Дніпра.

«Двоє людей, знаючи, що у них позитивні результати і підписавши зобов’язання сидіти вдома, сьогодні вийшли з дому і збиралися поїхати в місто Дніпро. Вони були спіймані, в буквальному сенсі цього слова, оштрафовані і повернуті додому», – розповів Святослав Олійник.

Вищезазначені обмежувальні заходи необхідні, аби зупинити розповсюдження коронавірусу.

«Вчора (7-го квітня – ред.) у Першотравенську виявили 6 випадків COVID-19. Сьогодні разом із поліцією розшукали людей, з якими контактували хворі. Нажаль, серед них позитивний результат ПЛР-тесту отримали ще 15 осіб. Загалом у місті – 21 лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції», – зазначив глава ОДА Олександр Бондаренко.

Обмеження стосуються всіх транспортних засобів. Дозвіл на в’їзд матиме лише стратегічно важливий транспорт – вантажівки з продуктами, медикаментами, автобуси, що перевозять працівників підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста. На всіх блокпостах будуть медичні бригади, які перевірятимуть водіїв та пасажирів на симптоми коронавірусу».

Бондаренко додав, що Першотравенська міська лікарня має інфекційні бокси, готові приймати хворих. Туди вже відправили експрес-тести, дезінфектори, захисні засоби для лікарів. В разі необхідності, «важких» пацієнтів направлятимуть до лікарень у Дніпрі.

Нині на Дніпропетровщині – 41 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 21 – у Першотравенську.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: