Хто розподіляє на Дніпропетровщині медичні засоби та обладнання

08 квітня 2020 о 12:15 - 5109

Avataradmin


Хто розподіляє на Дніпропетровщині медичні засоби та обладнання

В області розподілом медичних засобів та обладнання госпітальними базами опікуватиметься спеціальна комісія. Такий дорадчий орган створили при Дніпропетровській ОДА.

«Вже отримали перші поставки із засобами індивідуального захисту та тестами. Медичні вантажі надходять від Офісу Президента, МОЗ, наших бізнес-партнерів. Обласним коштом закуповуємо апарати ШВЛ, якими відразу устатковуємо лікарні. Все – для боротьби з коронавірусом, безпеки медиків та надання допомоги хворим, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко, цитує пресслужба ДніпроОДА. – Працюємо оперативно, прозоро, ефективно. Намагаємося розподіляти медичні засоби та обладнання раціонально і справедливо. З огляду на це буде правильним підключити до процесу досвідчених медиків та громадськість».

Повідомляється, що до складу спеціальної комісії увійшли провідні медики та громадськість регіону. Установчі збори відкрив очільник області Олександр Бондаренко.

Завдання новоствореної комісії – надавати поради під час розподілу медичних вантажів, що надходитимуть до регіону, та контролювати прозорість процесу.

Отримані з різних джерел засоби індивідуального захисту, медикаменти, обладнання розподілятимуть госпітальними базами області. Також партії з вантажів направлятимуть до служби екстреної медичної допомоги. Необхідними засобами забезпечуватимуть і мобільні бригади, які виїжджають у різні куточки регіону та забирають зразки для тесту на COVID-19.

Загалом в області – 18 госпітальних баз. Ці медзаклади в разі необхідності прийматимуть хворих на коронавірус.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: