Дніпровська інспекція з питань благоустрою займання відстежує дроном

09 квітня 2020 о 06:10 - 1467

Avataradmin


Дніпровська інспекція з питань благоустрою займання відстежує дроном

5-6 виїздів щодня здійснює у Дніпрі з початку березня інспекція з питань благоустрою, протидіючі спалюванню містянами сухого листя, трави, а також усіх видів відходів.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Так, 8 квітня під час рейду на житловому масиві Діївка інспектори за допомогою дрона зафіксували займання сухої трави. Пожежа сталася недалеко від вулиці Ясеневої. Вогонь поширився настільки, що довелося викликати пожежних. Вони швидко усе загасили.

«На порушників ми складаємо адміністративні протоколи. Згідно зі статтею № 152, розмір стягнення для фізичних осіб становить від 340 до 1.360 грн», – каже головний спеціаліст відділу контролю благоустрою Інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Руслан Штаній.

Денис Караманьян, мешканець будинку, неподалік якого сталася пожежа, став виносити відра з водою, аби загасити полум’я. Чоловік каже: якби вчасно не приїхали рятувальники, то, ймовірно, зайнявся б і дім поряд.

«Сусідка зателефонувала буквально 5 хвилин тому. Я навіть і не бачив. Це так небезпечно. Я шокований, що так швидко вигоріла така велика територія. Чесно, я навіть не знаю, щоб хтось з місцевих міг це зробити, це ж насамперед небезпека для себе та свого житла», – сказав чоловік.

Порушника, який підпалив траву, встановити не вдалося. Під час пожежі також зайнялися дерева, купи сміття та гілля біля будинків.

«Навесні та восени подібне трапляється майже щодня. У середньому за день ми можемо зробити 5-6 виїздів. Траву гасимо за допомогою підручних засобів, а купи сміття та гілля – гідрантом. Горять в основному сміттєзвалища, поля, балки, посадки. Трапляється, що спалювання трави може стати причиною загоряння житлових будинків, які прилягають до території», – розказав начальник караулу 4-ї державної пожежної частини 8-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Сергій Ткач.

За результатами проведених рейдів інспектори склали 11 адміністративних протоколів і винесли 24 попередження. Серед населення також проводиться роз’яснювальна робота.

Про факти спалювання листя та різних відходів можна повідомляти на єдину гарячу лінію міськради: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: