Дніпропетровщина – у трійці областей, де найчастіше і незаконно використовують зброю

24 квітня 2020 о 10:51 - 2780

Avataradmin


Дніпропетровщина – у трійці областей, де найчастіше і незаконно використовують зброю

Дніпропетровська область, на рівні з Луганською, знаходяться на другому місці в України по кількості незаконного використання зброї. На першому – Київська область.

Такі дані дослідження, проведеного у першому кварталі 2020 р., оприлюднив Центр безпекових досліджень «СЕНСС».

 

«Так, за січень-березень всього було виявлено 414 подій, пов’язаних з незаконним використанням, зберіганням та збутом зброї. За результатами дослідження, найчастіше ми фіксували випадки незаконного зберігання та використання зброї», – пишуть дослідники.

 

 

Щодо Дніпропетровщини, зокрема, відмічені таки випадки:

* У лютому у Дніпрі поліцейські затримали злочинне угрупування, члени якого підозрюються у серії особливо тяжких злочинів. Угрупування складалося з 6 осіб. Один з їх останніх злочинів – викрадення 30-річного чоловіка та вимагання у нього під погрозою зброї 20 тисяч доларів.

* У лютому на Дніпропетровщині поліцейські затримали організовану групу наркоторговців, у яких вилучили наркотиків на суму понад мільйон гривень. До складу групи входили 5 чоловіків віком 30-53 років. За місцем проживання чоловіків вилучено понад 11 кг наркотичного засобу «канабіс», метамфетамін, два 2 пістолети.

* 24 лютого у Дніпрі п’ятеро осіб з’ясовували стосунки за допомогою пістолета травматичної дії, внаслідок чого було поранено трьох учасників. За словами правоохоронців, конфлікт був побутовим.

* Оперуповноваженого Нікопольського відділу поліції застрелили під час конфлікту з місцевим мешканцем. Тіло оперуповноваженого з вогнепальними пораненнями було виявлено в автомобілі «Toyota Land Cruiser».

* 27 березня у Дніпрі затримано озброєну злочинну групу. Четверо мешканців міста Дніпра та Кам’янського підозрюються у серії резонансних розбійних нападів на території Дніпропетровської області. Членам злочинної групи від 25 до 30 років. У затриманих вилучили п’ять пістолетів, понад 150 патронів, ножі, бронежилети, балаклави, рації, кастети та інші речі, які використовувались для скоєння злочинів.

* На Дніпропетровщині СБУ блокувала діяльність організованої групи у складі трьох мешканців регіону, серед яких один колишній поліцейський. Члени угруповання організували нелегальний продаж вогнепальної зброї та боєприпасів, клієнтів шукали через особисті зв’язки, зокрема у кримінальних колах. У них вилучили 3 гранати РГД-5 та Ф-1 із запалами, декілька рушниць та пістолетів і майже 11 тисяч набоїв різного калібру. А на Хмельниччині був викритий підпільний цех з виготовлення зброї. Там зловмисники переробляли травматичну зброю на бойову, а також відновлювали старе озброєння. Своїх клієнтів учасники групи підшукували через Інтернет і поштою переправляли товар замовникам.

 

 

Центр безпекових досліджень «СЕНСС» акцентує, що новою тенденцією березня стали так звані «злочини під час карантину», що запроваджений в Україні з метою запобіганню поширення коронавірусної інфекції. Злочинці часто вдягають на обличчя захисні (медичні) маски, що начно ускладнює їх пошуки, а також розраховують на те, що правоохоронці долучені до реалізації спеціальних заходів в умовах карантину, а тому позбавлені можливості виконувати свої обов’язки у звичайному режимі.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: