Продуктові базари можуть розпочинати роботу

30 квітня 2020 о 13:10 - 4018

Avataradmin


Продуктові базари можуть розпочинати роботу

Відсьогодні на Дніпропетровщині дозволили працювати продовольчим ринкам. Таку постанову ухвалили на засіданні Кабінету міністрів України. На обласному рівні рішення прийняла комісія з питань ТЕБ і НС.

Про це повыдомляэ пресслужба ДніпроОДА.

«Розуміючи проблеми українських фермерів, Кабмін дозволив їм реалізовувати врожай на ринках. Дніпропетровська обласна комісія з питань ТЕБ і НС повністю підтримала таке рішення. Відкриваємо продуктові базари, – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко. – Ринки працюватимуть за умови дотримання суворих заходів безпеки. Продавці та відвідувачі повинні бути у масках, тримати соціальну дистанцію. На вході – обов’язковий температурний скринінг. Має проводитись постійна дезінфекція всіх поверхонь та приміщень».

Дотримання протиепідемічних вимог контролюватимуть інспектори Держпродспоживслужби. Територіальні органи відомства мають забезпечити постійну присутність на кожному ринку не менше 2-х своїх інспекторів. Щоденно здійснюватимуть позапланові перевірки. Порушників санітарних норм каратимуть, аж до припинення роботи ринків на певний період.

Загалом відкривають 872 продовольчих ринки по всій території України. З них на Дніпропетровщині – 154.

Перелік вимог щодо роботи агропродовольчих ринків – за цим посиланням.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: