На вул. Яворницького в Дніпрі зараз вирубують клени

26 травня 2020 о 12:20 - 1813

Avataradmin


На вул. Яворницького в Дніпрі зараз вирубують клени

На вулиці Яворницького, що в Соборному районі Дніпра, комунальники спилюють дерева. На місто події приїхали журналісти та керівниця Громадського формування з охорони громадського порядку «Екологічний патруль» Тетяна Лампіка.

«Роботи проводяться без проведення громадських слухань. Це саме той випадок, по якому ми судилися по вул. Короленка. Тобто, якщо є зміна руху автотранспорту, то це вже зміна містобудівної документації і це вже проєкт СЕО – стратегічної екологічної оцінки. А в рамках цього проєкту проводяться громадські слухання і обговорення. Міська рада знов, як і попередньо, проігнорувала цей факт і порушила закон знову», – каже Тетяна Лампіка.

На питання чи, дерева можуть спілювати лише після проведення громадських слухань, вона відповіла:

«Так, після проходження і затвердження проєкту стратегічної екологічної оцінки і проведення громадських слухань».

На офіційному сайті Дніпровської міскради опубліковане рішення виконкому від 19 травня 2020 р. «Про видалення зелених насаджень по вул. Яворницького». В ньому йдеться про те, що на Яворницького будуть видалені 95 дерев та 50 кущів в рамках виконання робіт по об’єкту «Реконструкція вул. Яворницького у м. Дніпрі (Соборний район) з улаштуванням пішохідної зони»:

В той же час тендер на ці роботи – «Реконструкція вул. Яворницького у м. Дніпрі (Соборний район)» (ДК 021:2015: 45300000-0 Будівельно-монтажні роботи)» ціною 122.340.358,80 грн – був оголошений, згідно документов в ProZorro, 12 травня 2020 р., а початок аукціону між учасниками відбудеться 03 червня 2020 р.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: