Штепу звільнили. Робота ДОЛЦ повністю відновлена

26 травня 2020 о 13:27 - 2072

Avataradmin


Штепу звільнили. Робота ДОЛЦ повністю відновлена

Повноваження головного лікаря ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр МОЗ» покладені на Похмурко Інні Віталіївну.

Про це йдеться у наказі головного державного санітарного лікаря України, опублікованому на сайті Дніпропетровської облради.

Раніше Інна Похмурко працювала в ДОЛЦ заступницею директора, завідувачкою відділом дослідження фізичних та хімічних факторів.

Нагадаємо, минулого тижня на Дніпропетровщині спалахнув скандал навколо існування помилково-позитивних на інфікування коронавірусом осіб.

Народний депутат Кирило Нестеренко заявив про вчинення кримінального правопорушення керівництвом ДОЛЦ, яке надавало МОЗ неправдиву інформацію стосовно стану захворюваності в нашому регіоні.

Відбулася перевірка комісії МОЗу та правоохоронних органів його діяльності. Як результат роботи комісій – звільнення очільника лабораторного центру Олександра Штепи минулої п’ятниці.

«За вихідні робота з проведення тестування населення Дніпропетровської області на COVID була повністю відновлена – загалом 1.000 проб провели за суботу та неділю», – повідомляє облрада.

«Лица» про попереднього керівника ДОЛЦ Штепу Олександра Пимоновича, який з 1993 році був головним державним санітарним лікарем м.Дніпропетровська, а з 2013 року – директором ДОЛЦ, пишуть з 2004-го року.

Так, він дозволив відкрити кулінарний цех з цілодобовим виробництвом на відстані 15 метрів від житлового будинку на 1.200 квартир. У 2003-му підписал дозвіл на заселення недобудованого будинку. Лобіював забудовників центру Дніпропетровська, ЗАО «Інтер-Корн» на ж/м Південний, неякісні системи очищення питної води у школах Дніпра, увівши обовязкові платні лабораторні послуги школам за кошти батьків учнів.

«Лица» намагалися додзвонитися екскерівнику ДОЛЦ, втім обидва мобільні телефони Олександра Штепи відключені.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: