З 27 травня батьки до будівель дитячих садочків не допускаються

26 травня 2020 о 15:57 - 2103

Avataradmin


З 27 травня батьки до будівель дитячих садочків не допускаються

У зв’язку з послабленням карантину, із 27 травня у Дніпрі почнуть відкриватися заклади дошкільної освіти. Спочатку запрацюють 13 закладів у різних районах міста.

Про це повідомила пресслужба Дніпропетроської міськради.

Так, відзавтра запрацюють 13 закладів у різних районах міста: № 86, 206, 401, 402, 181, 219, 331, 7, 378, 163, 104, а також дошкільні відділення у НВК № 103, 144.

«Усі інші дитсадки відкриватимуться поступово з урахуванням їхньої готовності до вимог тимчасових рекомендацій головного державного санітарного лікаря України», – йдеться в повідомленні.

У садочках забороняється:

* сухе прибирання приміщень (можна лише вологе),

* використання м’яких іграшок,

* використання килимів з довгим ворсом,

* проведення масових заходів за участю дітей з більш ніж однієї групи.

Окрім того, вводиться температурний скринінг усім працівникам закладу, дітям – при вході у садок і потім кожні 4 години.

«Із температурою понад 37,2 градуса працівника садочка не допускатимуть до роботи; дитину з підвищеною температурою (понад 37,2 градуса) до закладу не будуть приймати.

У разі виявлення підвищенння температури тіла у дитини протягом дня її ізолюють та проінформують про це батьків і медичну установу. Батьки до будівлі закладу не допускаються, на території садка повинні бути у масках чи респіраторах», – розповіла завідувачка сектору дошкільної освіти відділу освітньої діяльності міського управління освіти Оксана Турчина.

Обов’язковий масковий режим діятиме і для працівників дитсадків. Також заплановане максимальне перебування вихованців на відкритому повітрі.

«Користування басейнами на період дії карантину забороняється», – додала Оксана Турчина.

Водночас є деякі питання, які дозволяють відкрити заклади частково. За словами начальниці міського управління освіти Оксани Салогуб, серед невирішеного залишається недопущення до роботи працівників старших за 60 років. Відповідно до постанови Кабміну така категорія людей підлягає самоізоляції.

«На сьогодні 20 % працівників закладів дошкільної освіти у місті – це особи 60 років і старші. Їх потрібно відсторони від роботи. А це свою чергу не дозволяє нам відкрити усі групи і повноцінно функціонувати садкам. На виконання протоколу міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій буде направлено запит до Кабміну, головного санлікаря для надання відповідних роз’яснень. Працівники деяких закладів дошкільної освіти закінчують проходження профілактичного медичного огляду та найближчим часом зможуть взятися до роботи», – наголосила Оксана Салогуб.

Зі свого боку головна спеціалістка відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Наталія Горіла наголосила на необхідності дотримання тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину.

Загалом решта дніпровських садків відновлюватимуть роботу згідно з готовністю. Планується, що до 1 червня більшість закладів запрацює. Відповідну інформацію можна відстежувати на сайті департаменту гуманітарної політики міськради чи кожного дошкільного закладу.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: