За невиконання судового рішення ТОВ залишиться без земельної ділянки

01 червень 2020 о 13:37 - 1766

Avataradmin


За невиконання судового рішення ТОВ залишиться без земельної ділянки

Криворізькою місцевою прокуратурою №2 направлено до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Криворізької міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю про розірвання договору купівлі-продажу, скасування запису в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та зобов’язання повернути його територіальній громаді.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

За даними відомства, раніше на підставі договору купівлі-продажу Криворізька міська рада передала об’єкт незавершеного будівництва у власність ТОВ, яке за умовами договору зобов’язане було споруду розібрати.

У свою чергу, ТОВ уклало з іншим товариством договір купівлі-продажу вказаного майна, згідно з яким всі обов’язки перед міською радою переходять до нового власника. Крім того, покупцю надано в оренду земельну ділянку, де розташований об’єкт, площею близько 0,5 га.

Але новий власник не виконав умови договору: споруду зруйновано, однак на земельній ділянці знаходяться будівельні матеріали у занедбаному стані.

У 2018 році Господарський суд Дніпропетровської області зобов’язав товариство завершити розбирання будівлі, проте останнє рішення суду так і не виконало.

У зв’язку з цим прокуратура вимагає розірвати договір купівлі-продажу, укладений між двома підприємствами, скасувати запис про реєстрацію права власності на нерухоме майно за товариством з обмеженою відповідальністю та зобов’язати останнього повернути його територіальній громаді.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: