Вартість борщового набору для бюджетних закладів Дніпропетровщини – серед найдешевших

02 червень 2020 о 11:41 - 4001

Avataradmin


Вартість борщового набору для бюджетних закладів Дніпропетровщини – серед найдешевших

Середня вартість борщового набору (кілограм картоплі, цибулі, моркви, буряка, капусти) для шкіл, дитсадків, лікарень, інтернатів Дніпропетровської області коштує менше 45 грн – це один з найнижчих показників по країні.

Такі висновки можна зробити на підставі нового дослідження «Наших грошей», які проаналізували більше 12 тис закупівель з грудня по квітень 2020 року.  

Порівняно невелика вартість борщового набору корелюється з показником закупівлі овочів саме на відкритих, конкурсних, торгах. За цим показником Дніпропетровщина займає четверте місце в країні – більше 20% від всіх закупівель овочів в області здійснено за результатами відкритих торгів.

Найдорожча середня вартість борщового набору на Черкащині, де найнижчий відсоток відкритих торгів.

Аналіз закупівель овочів «борщового набору» з грудня 2019 по середину квітня 2020 року показав, що різниця в ціні на одну і ту ж саму продукцію в середньому по регіонах може досягати чверті вартості, а інколи і третини. В першу чергу, це зумовлено тим, що частка відкритих торгів з закупівлі овочем в цей період склала по Україні лише 14%. Переважна ж кількість угод укладена за неконкуретними процедурами. Укладені з підрядниками, які  є традиційними партнерами замовників. На без конкурентних умовах.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: