Перше відділення дитячої невідкладної хірургії відкрили на Дніпропетровщині

02 червень 2020 о 13:01 - 3967

Avataradmin


Перше відділення дитячої невідкладної хірургії відкрили на Дніпропетровщині

У дитячій лікарні ім. Руднєва (пр. Пушкіна, 26, м. Дніпро) відкрилося перше і поки єдине подібне відділення в області, відділення невідкладної хірургічної допомоги. Діти тут можуть комплексну допомогу у разі поєднаних патологій.

Про це повідомила пресслужба Дніпропетровської облради.

Відділення об‘єднує велику кількість напрямків: урологія, нейрохірургія, кардіохірургія, абдомінальна та пластична хірургія та інші. Лікарі надаватимуть допомогу дітям будь-якого віку, у тому числі, новонародженим екстра-малої ваги.

Серед нових напрямків– мікрохірургія вуха та щелепно-лицева хірургія, невідкладна стоматологічна допомога.

«Наші хірурги працюють у найсучасніших операційних, які оснащені кращим обладнанням і захищені ламінарним потоком. Під час виконання операцій використовуються малоінвазивні лапароскопічні технології. У цьому році ми чекаємо, що через відділення пройде до 500 пацієнтів», – розповів керівник лікарні Ігор Македонський.

Під час огляду нового відділення його пацієнтів привітали, з нагоди міжнародного дня захисту дітей, представники обласної ради та народний депутат Кирило Нестеренко.

Нардеп пообіцяв, що вже на цьому тижні звернеться до МОЗ, аби допомогти обладнати відділення необхідною технікою, якої не вистачає. Зокрема, додатковим рентген апаратом.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: