За квітень підскочили обсяги заборгованості по зарплатам в сфері транспорту та адмінпослуг

10 червень 2020 о 16:15 - 5589

Avataradmin


За квітень підскочили обсяги заборгованості по зарплатам в сфері транспорту та адмінпослуг

За квітень найбільше у відсотковому вимірі зросли заборгованості по зарплатам на економічно активних підприємствах у сфері транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності, а також у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування.

Дані про заборгованість по зарплаті на економічно активних підприємствах оприлюднило Головне управління статистики в Дніпропетровській області.

Якщо станом на 1 квітня заборгованість по зарплаті на Дніпропетровщині у сфері транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності становила 1,3 млн грн., то станом на 1 травня вона зросла до 1,88 млн грн. (+40,1% за місяць). У сфері адміністративного та допоміжного обслуговування заборгованість по зарплаті за квітень збільшилася до 3,7 млн грн. (+28,6%).

Але, основу загальної заборгованості по зарплатам в Дніпропетровській області формують підприємства промисловості. Станом на 1 травня вона складає 238,5 млн грн. За квітень заборгованість в цій сфері зросла на 13,5 млн грн, або на 6%, у порівнянні з показником на 1 квітня 2020 року. Зростання заборгованості відбулося, зокрема, на підприємствах переробної промисловості.

Водночас, за квітень трішечки зменшилися обсяги заборгованості в будівництві, а також в професійній, науковій та технічній діяльності. 

Всього економічно активні підприємства Дніпропетровської області станом на 1 травня 2020 року заборгували 266 млн грн.

Нагадаємо, з 12 березня в Україні почався карантин в рамках якого були введені обмеження, у тому числі на перевезення пасажирів.  

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: