У Дніпрі виростуть ціни через незаконні дії мера Дніпра Філатова, – депутат

26 червень 2020 о 11:00 - 4946

Avataradmin


У Дніпрі виростуть ціни через незаконні дії мера Дніпра Філатова, – депутат

Депутат від фракції «Самопоміч» Олександр Купрієнко наголосив, що рішення міської ради щодо збільшення земельного податку з 3% до 12% є незаконним і буде скасоване після завершення каденція мера Дніпра Бориса Філатова. Політик зазначив: для того, щоб не платити величезні податки, власники великих торгових центрів були змушені викупити землю. Таким чином, перед виборами Філатов поповнить бюджет на 160 мільйонів гривень, з яких половину підприємці мають заплатити протягом місяця. Проте, за словами політика, власники торгових комплексів «Озерка» та «Слов’янський» намагаються у судовому порядку оскаржити рішення міської ради.

«Як ви розумієте, 80 млн грн (половина оплати протягом місяця), які одномоментно дістануть власники цих ТРЦ, будуть вже найближчим часом перекладені на орендарів. А орендарі закладуть це в ціну товарів. Теж буде і на «Озерці» та «Слов’янці», поки йдуть суди, як мінімум. Це закони економіки. У результаті страждає кінцевий споживач. А це кожен дніпрянин», – зазначив Олександр Купрієнко.

Крім того, політик звернув увагу, що за «дивним збігом обставин» від підвищення земельного податку не постраждає голова громадської ради Дніпра, бізнесмен Геннадій Корбан, якого у засобах масової інформації вважають «тіньовим мером Дніпра».

«Є пропозиція (ПРОпозиція) відправити цих повністю збожеволілих візіонерів на політичну пенсію цієї осені. А після цього правоохоронцям конфіскувати їхнє майно на користь міста, щоб повернули все що накрали з кишень городян. Податок після їх відходу, звичайно ж, скасуємо. Бо жоден інвестор більше нічого не побудує в нашому й так напівзігнилому місті», – написав Олександр Купрієнко.

Раніше «Лица» повідомляли, що депутат Дніпровської міської ради Олександр Купрієнко звинуватив «паркувальну мафію Філатова» у захопленні Дніпра.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: