За півроку Укртрансбезпека у Дніпропетровській області оштрафувала перевізників на 8 тис. євро

03 липня 2020 о 09:30 - 1730

Avataradmin


За півроку Укртрансбезпека у Дніпропетровській області оштрафувала перевізників на 8 тис. євро

На Дніпропетровщині спекотний тиждень – температура повітря сягатиме 35 градусів. У таку погоду фурам вагою в понад 24 тонни заборонено рухатися дорогами області.

Про це нагадує пресслужба ДніпроОГА.

Перечекати спеку водії можуть у місцях для відстою.

«Розпечений асфальт стає пластичним і перевантажені вантажівки просто руйнують його. Тому в області діють обмеження на рух в спеку. Дорогами регіону заборонено їздити фурам вагою понад 24 тонни. Правило діє з 8:00 до 23:00 за температури, вищої за 28 градусів, – пояснив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко. – За дотриманням норм слідкують поліція та Укртрнансбезпека. Порушників – штрафують».

Очільник області наголосив, що на Дніпропетровщині слід підсилити контроль за дотриманням правил руху в спеку. Зокрема, збільшити на дорогах кількість постів працівників поліції та Укртрансбезпеки. А ще – скорегувати графік їхньої роботи.

«Штраф залежить від того, наскільки перевантажена фура та скільки кілометрів вона проїхала. Порушники мають сплатити від 8,5 до 34 тис грн, – розповів в.о. начальника управління Укртрансбезпеки у Дніпропетровській області Сергій Іонов. – За півроку 2020-го перевізників оштрафували майже на 8 тис євро».

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: