Дніпровський школяр отримав в Польщі нагороду за інновацію

04 липня 2020 о 16:00 - 1675

Avataradmin


Дніпровський школяр отримав в Польщі нагороду за інновацію

Юний науковець з Дніпра став призером міжнародного конкурсу винаходів та інновацій «INTARG-2020».

Про це повідомила пресслужба ДніпроОДА з посиланням на інформацію департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

Ігор Шибка – вихованець Дніпропетровського відділення Малої Академії Наук України (МАН).

«Наш вихованець Ігор Шибка – надзвичайно талановитий хлопець. У Малій Академії Наук навчається з 5 класу, хоча зазвичай до нас приходять старші діти. Він з малечку займається винахідництвом і вже встиг стати призером не одного конкурсу, – розповіла директорка МАН у Дніпрі Наталя Тягло. – На «INTARG-2020» свої інноваційні винаходи представили 12 учасників з України. Ігор став бронзовим призером».

Учасники демонстрували свої винаходи у кількох номінаціях – наука, харчова промисловість, побутові засоби, безпека, IT, промисловість та навколишнє середовище.

Випускник спеціалізованої школи №129 Ігор Шибка представив на конкурсі модернізований дитячий бульдозер – так званий кобот. Такого колаборативного робота можна використовувати у виробництві як помічника людини.

Конкурс і шоу винаходів та інновацій «INTARG-2020» проходить щороку у Польщі як міжнародна виставка. Девіз заходу – «Інновації рухають економіку».

Цьогоріч захід пройшов в онлайн-форматі. Загалом у конкурсі взяли участь понад 200 юних винахідників з 17 країн.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: