У податковій відповіли на найактуальніші питання, які цікавлять молодь

04 липня 2020 о 12:00 - 3341

Avataradmin


У податковій відповіли на найактуальніші питання, які цікавлять молодь

Підприємництво з 16 років, податкові знижки на навчання та отримання номера облікової картки платника податків.

Начальниця відділу прес-служби управління комунікацій Дніпропетровського облуправління податкової Любов Комличенко у ОСН «Мост» відповіла на питання, які найбільше турбують молодь – майбутніх платників податків.

Зокрема, розповіла про отримання дитиною до 14 років реєстраційного номера облікової картки платника податків.

«Є кілька способів отримання такого номера для дитини. По-перше, це шляхом подання документів до контролюючого органу… Для реєстрації в Державному реєстрі необхідно подати до відповідного органу облікову картку фізособи – платника податків за формою № 1ДР.

Такі облікові картки дітей до 14 років подаються одним із батьків за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного з батьків.

Реєстрація фізособи у Державному реєстрі здійснюється протягом трьох робочих днів з дня подання до контролюючого органу Облікової картки», – сказала Комличенко.

Вона додала, що номер облікової картки платника податків можна отримати шляхом подання документів в електронній формі. На сьогодні Облікову картку за формою № 1ДР і копії документів, необхідних для реєстрації в Державному реєстрі, можна подати в електронному вигляді за допомогою електронного сервісу ДПС України «Електронний кабінет».

Також отримати реєстраційний номер облікової картки, за словами Любові Комличенко, можна в рамках реалізації експериментального проекту «еМалятко». Нова послуга ID-14 значно спрощує процедуру отримання номеру облікової картки платника податків для дітей, яким виповнилось 14 років.

Також представниця податкової зазначила, що молодь, яка за гроші отримує освіту у навчальних закладах професійної й вищої освіти може компенсувати частину коштів, сплачених за навчання.

Для отримання податкової знижки платником подається до контролюючого органу за місцем реєстрації (проживання) річна податкова декларація про майновий стан і доходи до 31 грудня (включно). У такій декларації платник відображає інформацію за попередній звітний рік.

Крім того, Любов Комличенко розповіла, що людина може займатися підприємницькою діяльністю вже з 16 років. 

За наявності письмової згоди батьків або піклувальників, дітина з 16 років може бути зареєстрована як фізична особа – підприємець. У цьому разі вона набуває повної цивільної дієздатності з моменту державної реєстрації її як підприємця.

Підписуйтесь на наш телеграмм

Поділитися: